Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Република Гърция

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Република Гърция
Коментари Харесай

Донев се срещна с гръцкия президент

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна с президента на Република Гърция Катерина Сакеларопулу, която е на държавно посещаване в София. В рамките на обяда, даден в чест на високопоставения посетител, министър председателят Донев подчертава върху дейното съдействие на всички нива сред България и Гърция и постоянния политически разговор, който поддържаме както на двустранна основа, по този начин и на многостранно равнище. „ Бегъл взор обратно удостоверява, че в актуалната ни история не е имало подобен плодотворен интервал в връзките сред България и Гърция, какъвто претърпяваме понастоящем. Нашето стратегическо партньорство способства в решаваща степен за стабилността в целия район на Югоизточна Европа “, означи министър-председателят.

В хода на диалога министър председателят Донев открои изгодите от двустранното икономическо съдействие, освен за жителите на България и Гърция, само че и за целия район. По думите му рецесията с цените на горивата и силата, както и опасности, свързани с войната в Украйна, ясно са посочили смисъла на икономическата интеграция сред двете страни. Министър-председателят уточни, че взаимноизгодното енергийно съдействие сред България и Гърция е от стратегическо значение за Европейския съюз. Донев даде образец с постигнатата диверсификация посредством интерконектора, за чието довеждане докрай от българска страна служебният кабинет имаше решаваща роля.

В рамките на срещата на премиера Донев с президента Сакеларопулу беше разисквано съдействието сред България и Гърция и в редица други сфери от съвместен интерес като културата и образованието, туризма  и инфраструктурната съгласуваност.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР