Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета

...
Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 15 октомври, заседание на Съвета
Коментари Харесай

Борисов свиква Съвета по сигурността

Министър-председателят Бойко Борисов привиква на следващия ден, 15 октомври, съвещание на Съвета по сигурността по отношение на внезапното изостряне на обстановката в Сирия.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъде разисквана ситуацията в Северна Сирия и обвързваните с нея процеси от районната и интернационална сигурност.

На 9 октомври турските сухопътни войски пресекоха границата и навлязоха на територията на Сирия. Това заяви в Туитър министерството на защитата, наблягайки, че това е вторият стадий от военната интервенция, която стартира по-рано през вчерашния ден с удари на самолети F-16 и артилерия против „ позиции на терористичните групировки ПКК/СЗН (Кюрдската работническа партия/Сили за отбрана на народа - бел.ред.) и ДАЕШ “.

Следим територията към нашата граница - в Турция, в Гърция, сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов. " Ако има смяна в обстановката, ми се рапортува - все още няма такава, няма придвижване на незаконни маси, въпреки че обстановката може да се промени във всеки един миг, защото бойните дейности не престават - жертви, огромни маси от хора потеглят да се избавят в една или друга посока. Ние би трябвало да сме готови за всеки ексклузивен случай. Към момента всичко е умерено. Няма напредване на маси към българската граница, както от турска, по този начин и от гръцка територия ", означи Каракачанов, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР