Министър-председателят Бойко Борисов ще участва във видеоконферентно заседание на държавните

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва във видеоконферентно заседание на държавните
Коментари Харесай

Бойко Борисов и ръководителите на страните от ЕС ще търсят напредък за бързите тестове и ваксини

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие във видеоконферентно съвещание на държавните и държавни ръководители на страните членки на Европейски Съюз по въпросите на COVID-19, което ще се организира през днешния ден, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Във фокуса на диалога сред водачите ще е нуждата от усилване на груповите старания за битка с пандемията, както и обмяната на опит и информация за най-хубавите практики против новия вирус. Акцент ще бъде подложен върху тестването и следенето, както и върху имунизациите.

В рамките на неофициалната видеоконференция министър председателят Борисов и другите държавни и държавните ръководители ще обсъдят по какъв начин да може да бъде реализиран общ прогрес по въпроса за бързите проби. По-конкретно това значи изследване на общ метод за тяхното внедряване и потребление, евентуално обсъждане на общи прагове за успеваемост, както и по-добър мониторинг и надзор откакто тестванията бъдат приложени.

Очаква се водачите да доразвият общия метод към имунизациите, което включва евентуална работа по критериите за систематизиране сред страните членки, общ лист с предпочитани групи за приемане на ваксини и попречване на логистични забавяния. В дневния ред е и дискутирането на опциите за улеснение на взаимопомощта сред страните членки на Европейски Съюз.

Видеоконференцията се организира в подтекста на заключенията от състоялото се на 15 и 16 октомври т.г. постоянно съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Тогава водачите направиха оценка на епидемиологичната конюнктура, която е невиждана и провокира доста сериозна угриженост. Бе приветстван още постигнатият досега прогрес по цялостната съгласуваност на ниво Европейски Съюз против COVID-19, в това число рекомендацията за съгласуван метод към ограничение на свободното придвижване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР