Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 9 ноември, в официалното

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре, 9 ноември, в официалното
Коментари Харесай

Официалното откриване на участъка от автомагистралата от българската граница до град Ниш

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие на следващия ден, 9 ноември, в формалното разкриване на новоизградения сектор от автомагистралата от българската граница до град Ниш, Сърбия. Трасето е част от Общоевропейския транспортен кулоар №10.

Премиерът Борисов е поканен на събитието от президента на Сърбия Александър Вучич. С стартирането на новия сектор завършва процесът по построяването на автомагистралния път от Белград до българската граница.
На територията на България Коридор №10 продължава посредством главната пътна артерия I-8, която включва изграждащите се сектори - от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина " до Драгоман (14,5 км) и от Драгоман до Сливница (16,98 км). Предвижда се строителните действия да завършат в края на 2021 година

Общоевропейският транспортен кулоар №10 обезпечава пътна, железопътна и цифрова съгласуваност сред България и Сърбия.
Откриването на сръбския автомагистрален сектор ще се организира на входа на тунел Банцарево, който се намира покрай Ниш. На церемонията министър председателят Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР