Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще ръководи българската делегация в 73-ата сесия
Коментари Харесай

Борисов изнася реч пред ООН, участва и в среща, организарана от Тръмп!

Министър-председателят Бойко Борисов ще управлява българската делегация в 73-ата сесия на Общото заседание на Организацията на обединените народи в Ню Йорк. Посещението на българския министър председател в Съединени американски щати е сред 23 и 29 септември, заяви пресслужбата на кабинета.

Там министър председателят ще изнесе тирада, обвързвана с главната тематика на Общия спор, която тази година е "ООН за всички хора: световно водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества ".

В рамките на визитата министър председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на високо ниво "Глобален апел за деяние за справяне с казуса с опиатите ", проведена по самодейност на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

България е съдомакин на събитието.

Българският министър-председател ще взе участие в среща "на върха " за мира "Нелсън Мандела ". Целта на форума е интернационалната общественост да препотвърди уговорката си към световния мир, предотвратяването на спорове, отбраната на правата на индивида.

По време на визитата си българският министър-председател ще организира двустранни срещи с държавни и държавни ръководители на страни членки на Организация на обединените нации, както и с представители на неправителствени организации.

В делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов, е вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР