Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по икономически

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по икономически
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се срещна с американския заместник-държавен секретар Кийт Крач

 Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар по стопански напредък, енергетика и околна среда на Държавния департамент на Съединени американски щати Кийт Крач в границите на годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос.

Борисов и Крач разискаха речта на американския президент Доналд Тръмп по време на форума в Давос. " Имаше доста оптимизъм в нея. Радвам се, че нашето стратегическо партньорство е тъкмо в тези сфери, за които Тръмп приказва - работни места, приходи, сигурност, мощна стопанска система “, означи министър-председателят Бойко Борисов. Българският министър председател добави, че в Давос е разговарял с Иванка Тръмп, която е част от американската публична делегация на форума като консултант на президента. " Идеята, която тя има, е доста значима за нашия район и е в областта на безработицата измежду младежите “, уточни Борисов.

Българският министър-председател подчертава пред заместник-държавния секретар на Съединени американски щати, че тази година в София ще се проведат две огромни мероприятия - процесът " Акаба “, който страната ни провежда с краля на Йордания и Берлинският развой, който България семейства взаимно с Република Северна Македония.

В хода на диалога Бойко Борисов посочи още, че енергийният бранш дава необятно поле за съдействие сред България и Съединени американски щати. " Партньорството ни в тази област има капацитет да способства за подсилване на енергийната сигурност на страната ни и за диверсификация на енергийните източници и направления, в това число чрез импорт на полутечен природен газ при преференциални за България условия “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов. Той означи, че страната ни високо прави оценка поддръжката на американските сътрудници за осъществяване на предпочитани инфраструктурни планове като междусистемната газова връзка Гърция-България и проектирания терминал за полутечен природен газ при Александруполис.

" Запазване на основната роля на България на газовата карта на Европа е от стратегическо значение “, безапелационен бе министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР