Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на
Коментари Харесай

Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на Съединени американски щати Джон Съливан. Във фокуса на диалозите бяха сигурността, енергетиката, вложенията и двустранните връзки.

Премиерът Борисов още веднъж увери, че България изцяло извършва поетите задължения към НАТО и препотвърди повишението на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година, както и за обособяване на повече вложения във въоръжение и съоръжение. Заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Джон Съливан акцентира, че България е постоянен и предвидим сътрудник в границите на Алианса и на двустранна основа.

Съливан съобщи на премиера Борисов обръщение от американския президент Доналд Тръмп за значимостта за Съединени американски щати на другарските и партньорски двустранни връзки с България, и високата оценка за тях.

Акцент в срещата сред Бойко Борисов и Джон Съливан бе още енергийната сигурност и съдействието сред двете страни в тази област. Министър- ръководителят срещна Съливан с напредъка по интерконектора сред България и Гърция, с упоритостите на страната ни да запази ролята си в преноса и търговията с газ, както и с плана „ Белене “. „ България води политика, ориентирана към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, по този начин и за Европейски Съюз “, съобщи министър председателят Бойко Борисов. Той уточни, че работим интензивно за енергийна диверсификация и по плановете за газови връзки със прилежащите страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР