Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководството на ПФК Арда

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководството на ПФК Арда
Коментари Харесай

Премиерът Борисов се запозна лично с проекта за модернизация на „АРЕНА АРДА“

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с управлението на ПФК Арда и с проектанти, изготвили план за в допълнение модернизиране на стадиона "АРЕНА АРДА " в Кърджали. Модернизирането се постанова, с цел да може футболният клуб да организира домакинските си мачове на личен терен в Кърджали.

По време на диалозите бяха разисквани опциите за заслужено решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали тимове от Първа професионална лига, като задачата е разноските по реновирането да бъдат усъвършенствани оптимално.

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че държавното управление извършва поредна политика за създаване и реновиране на спортната база в цялата страна. Той разяснява, че всички останали тимове в „ А “ група са получили финансиране от страната.

"Помогнали сме на всички – или с тревно покритие, или с осветяване. Надявам се идната сряда да ми дадат точна сметка, с цел да помогнем и на Арда да играят домакинските си мачове тук ", съобщи Бойко Борисов.

Срещата през днешния ден е вследствие на диалога на управлението на Арда с премиера Борисов при започване на месец август, когато те поеха ангажимент да бъдат показани в детайли проектите за възстановяване на спортното оборудване в Кърджали.

От месец юли тази година ПФК Арда играят в Първа професионална футболна лига на българското състезание. Едно от условията за провеждането на домашен мачове на тимовете от Първа лига е да разполагат със особено осветяване на стадиона си. Изцяло обновеният през 2018 година стадион в Кърджали няма такова осветяване, заради което
ПФК АРДА игрae дoмaкинcкитe cи мaчoвe нa cтaдиoн „ Лoкoмoтив “ в Плoвдив.

На срещата в Кърджали участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на локалната власт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР