Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на браншовите организации

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на браншовите организации
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с представители на превозвачите

 Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на браншовите организации в автомобилните транспорти на товари. По време на диалога бяха разисквани съображенията и опасенията на сектора поради идното гласоподаване на Пакета Мобилност I на 8 юли в Европейския парламент. На срещата присъстваше и министъра на превоза, осведомителни технологии и известията Росен Желязков.

Премиерът Борисов акцентира, че българската позиция е ясна и безапелационна по отношение на недопускането на текстовете за връщането на транспортните средства в страната по определяне невъзможността да се употребява седмичната отмора на охранителен паркинг в транспортното средство. В хода на срещата бяха разисквани и текстовете, свързани със отговорностите на лидера да се връща в страната по регистрация, без да се регистрира правото му на избор, както и неясноти към използването на текстовете за командироването им, които пречат на естественото действие на пазара. " Убедени сме, че новите законодателни ограничения би трябвало да бъдат реалистични, пропорционални и недискриминационни. Те би трябвало да запазят конкуренцията в транспортния бранш на Европа, без да слагат нашите компании в по-лоша позиция ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

Към този миг отрасловата комисия в Европейския парламент отхвърли предложенията на България и другите периферни страни на Европейски Съюз по Пакета Мобилност I. С тях българските евродепутати и техни сътрудници от други шест страни упорстваха за отпадане на текстовете за наложителното връщане на камионите в страната по регистрация на избран интервал от време, както и за използването на седмичните почивки от водачите. Гледането на Пакета Мобилност I в Европейския парламент е планувано за 8 юли, когато ще бъдат разисквани и спомагателните оферти за промени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР