Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация
Коментари Харесай

Премиерът и руският посланик не виждат пречки пред двустранните отношения

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров. В рамките на диалога им в Министерския съвет бяха разисквани двустранните връзки, като беше изразено единодушие, че не съществуват предпоставки, които да попречват тяхното развиване в прагматичен и доброжелателен дух и отсега нататък, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

Допълва, се че Борисов е изтъкнал интереса на България да води равнопоставен и взаимно преференциален двустранен политически разговор с Руската федерация, при който страната се управлява от националните си ползи и се придържа към общите европейски и евроатлантически политики. " Според министър-председателя както България, по този начин и Русия са заинтригувани да си сътрудничат в редица сфери като стопанска система, енергетика, туризъм, превоз, обучение, просвета и просвета, обществена политика ", приключва известието.

Срещата става факт броени дни откакто през вчерашния ден Русия е оповестила български посланик от посолството в Москва за личност нон грата. Това е в отговор на поисканото от България отзоваване на съветски посланик от посолството на Русия в София в края на октомври 2019 година Служителят в съветското посолство беше упрекнат в шпионаж от прокуратурата.

През миналите месеци имаше още няколко случая на напрежение сред България и Русия. В сряда съветският президент Владимир Путин упрекна България, че съзнателно бави строителството на газопровода " Турски поток ".

Преди това ръководителят на съдружие " Русофили " Николай Малинов беше упрекнат в шпионаж, а след това награден с съветски медал. Минискандал се заформи и около прелитането на съветски самолети, натоварени с оръжие в посока Сърбия и галерия в съветския център в София във връзка 9 септември.

В същото време през октомври Екатерина Захариева реализира първата аудиенция в Москва на български външен министър от 2011 година насам, при която беше отправена публична покана към Владимир Путин да посети България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР