Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Борисов и Таро Коно обсъдиха увеличаването на инвестиции, търговия и туристи от Япония у нас

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Япония Таро Коно. В рамките на диалога им в Министерския съвет министър председателят ни означи, че Япония е предпочитан сътрудник и обичаен другар на нашата страна. Българският министър-председател дефинира като позитивно активизирането на двустранния политически разговор на високо ниво и съобщи своите откровени поздрави на премиера Шиндзо Абе, който през януари 2018 година реализира първата аудиенция на японски министър-председател в България.

Премиерът Борисов изрази убеденост, че срещите на високо равнище ще дадат спомагателен подтик на икономическите връзки, което от своя страна е причина за увеличението на размера и обсега на японските вложения, както и на броя на японските туристи в България. Борисов акцентира, че страната ни се е потвърдила като постоянен и предсказуем сътрудник с огромен капацитет за съдействие.

Българският министър-председател подчертава върху интереса на България да усили износа си за Япония, както и да се засилят бизнес контактите в области като осведомителни и информационни технологии и автоматизация, машиностроене, произвеждане на автомобилни елементи, строителство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР