Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря по телефона с престолонаследника на Абу
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговоря с престолонаследника на Абу Даби

Министър-председателят Бойко Борисов беседва по телефона с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян по отношение на разпространяването на пандемията COVID-19, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Двамата разискаха положителните връзки сред страните, както и размяната на храни и медицински артикули, която се реализира през вчерашния ден. Снощи от България за ОАЕ отпътуваха два самолета с 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни артикули, а в подмяна получихме 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи, както и храна.

Премиерът Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян показаха своите благодарности за оказаната посред им помощ.
Над 100 000 души са жертвите на COVID-19 по света Най-много инфектирани са регистрирани в Европа - над 880 000 души
„ В тези сложни времена е значимо страните по света да се поддържат. С общи старания и взаимност ще успеем да се преборим с ковид. Радващо е, че бизнесът в двете страни си сътрудничи. Срещите ни най-високо равнище дават своите резултати “, съобщи министър председателят Борисов.
Бойко Борисов и престолонаследникът на Абу Даби разискаха емиратски вложения у нас Според българския министър председател, компании от ОАЕ могат да развиват бизнес у нас в секторите, свързани с високите технологии, енергетиката и туризма
По време на диалога двамата разискаха успеваемостта на ограниченията, които България и ОАЕ ползват за ограничението на вируса. Министър-председателят Борисов срещна шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян с реакцията на българските предприятия, които бързо съумяха да реорганизират своята работа, с цел да могат да отговорят на новото търсене на артикули.

През последните години министър председателят Бойко Борисов посети два пъти Обединените арабски емирства. Това бяха първите сходни визити на високо равнище в историята на връзките на двете страни. Оттогава позитивните връзки сред страните се развиват.
Премиерът Бойко Борисов е на посещаване в ОАЕ Това е първата аудиенция на български министър председател в Абу Даби
В края на предишния месец Борисов и шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян се договориха България и Абу Даби да влагат в построяването на хиподрум за конни надпревари край Шумен. Двамата показаха своите упоритости и планове да продължат да работят дружно и отсега нататък, прецизират от държавната осведомителна работа.
if( typeof googletagAdSlots[`medium_rectangle_3
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР