Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция
Коментари Харесай

Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Реджеп Тайип Ердоган

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Президентът на Турция поздрави Борисов за успеха на изборите, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В рамките на диалога двамата разискаха обстановката с пандемията в България и Турция и показаха вяра, че в най-скоро време заплахата от COVID-19 ще отмине и изискванията за туризма и бизнеса ще се възстановяват.

Премиерът Борисов посочи, че през миналата 2020 година се следи забележителен спад в туристическия поток сред двете страни, в резултат на тежката международна здравна рецесия. Борисов изрази убеденост, че това е единствено краткотраен отрицателен резултат на пандемията, който може да бъде преодолян още през актуалната година, в това число и благодарение на имунизирането против COVID-19.

Бойко Борисов уточни обичайно положителните връзки сред България и Турция, които в последните години се развиват интензивно в дух на добросъседство и взаимно почитание.

Премиерът е подчертал върху отличното съдействие в региона на миграцията и върху нулевия напън на общата ни граница и е напомнил, че преди година двамата с президента Ердоган се срещнаха в Анкара, където дискутираха точно оправянето с миграционния напън, тъй че да има сигурност и непоклатимост в района.

Бойко Борисов посочи още, че Турция е един от водещите стопански сътрудници на България. През спешната 2020 година стокообменът сред двете страни е съвсем 4 милиарда евро, а през същата година потокът турски вложения у нас е в размер на 18,6 млн. евро.

Министър-председателят изрази убеденост, че с отминаването на пандемията икономическата интензивност ще стартира да се покачва още веднъж в поддръжка на просперитета и на двете страни.

В хода на телефонния диалог министър председателят Бойко Борисов поздрави турския президент Ердоган във връзка свещения за мюсюлманите месец Рамазан.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР