Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за миграционната заплаха

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата разискаха ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите. В хода на диалога е изяснено, че все още няма директна опасност за България. Премиерът Борисов и президента Ердоган се схванаха двамата да проведат среща в понеделник.

Министър-председателят Борисов означи, че страната ни високо прави оценка приноса на Турция по въпросите с миграцията и демонстрираме схващане към големите компликации, които нашата съседка изпитва от години. Премиерът Борисов беше безапелационен, че в тази обстановка нито Турция, нито която и друга страна не би следвало да бъде оставена да се оправя независимо и би трябвало да се окаже поддръжка.

Българският министър-председател изрази убеденост, че България и Турция ще продължат и отсега нататък да работят дружно в полза на оправянето с рецесията в Сирия и на прекъсването на мигрантския поток и натиска. Българският министър председател изрази дълбоки съболезнования за починалите турски бойци в сирийската провинция Идлиб. Премиерът Борисов акцентира, че рецесията в Сирия има единствено спокойно политическо решение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР