Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската
Коментари Харесай

Борисов: ЕС да поддържа отворени каналите за комуникация с Турция

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен , оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. В рамките на диалога, състоял се по искане на българския министър председател, Борисов осведоми ръководителя на Комисията за разискваните по-рано през днешния ден въпроси сред него и турския президент Реджеп Тайип Ердоган .

Премиерът Бойко Борисов моли за това Европейски Съюз да поддържа отворени каналите за връзка с Турция и за повече разговор по проблемите, чиито решения могат да бъдат открити със взаимни старания и посредством разговор.

Премиерът Борисов съобщи, че от ден на ден се ускорява чувството на нашата съседка, че би трябвало сама да се оправя с големия мигрантски проблем , което по думите му не е в полза на никой.

Българският министър-председател акцентира, че високо цени добросъседските връзки с Турция и посочи съдействието, което страната ни има с Турция по отношение на опазването на нашата граница , която е и външна граница на Европейски Съюз.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР