Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с канцлера на Федерална

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с канцлера на Федерална
Коментари Харесай

Борисов и Меркел с телефонен разговор преди заседанието на евролидерите довечера


Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел. Двамата държавни ръководители разискаха тематиките на идното видеоконферентно съвещание на водачите на Европейския съюз довечера.

Българският министър председател изрази удовлетворение от отчета на немското председателство на Съвета на Европейски Съюз по отношение на напредъка по координирания метод на Европейски Съюз в отговор на пандемия та. Борисов акцентира, че Европейският съюз би трябвало да продължи пътя си на единение в битката с последствията от вируса.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на канцлера Меркел за постигнатото от немското председателство съглашение с Екологичен потенциал за идната Многогодишна финансова рамка (МФР) и за Пакета за възобновяване. Борисов изрази вяра рамката и решението за личните запаси да бъдат утвърдени допустимо най-бързо от Съвета на Европейски Съюз, с цел да може страните членки да се възползват от тези принадлежности и финансови запаси навременно и пълноценно в битката с вируса и последствията от него. Българският министър-председател беше безапелационен, че в този момент е моментът да покажем на нашите жители, че можем да се обединим и да действаме дружно. Борисов уточни, че препоръчаният пакет за МФР и „ Следващо потомство Европейски Съюз “ е уравновесен и допустим за страната ни.

На 3 ноември двамата с Меркел още веднъж организираха телефонен диалог , траял 40 минути. Основна тематика тогава бяха въпросите към бъдещото решение за старт на договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, за което преди дни България наложи несъгласие. В известието на Министерски съвет не се загатва през днешния ден тематиката още веднъж да е била обсъждана.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР