Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с изпълнителния заместник-председател на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с изпълнителния заместник-председател на
Коментари Харесай

Борисов обсъди в телефонен разговор влизането ни в ERM II

 Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Маргрете Вестегер. Двамата разискаха напредъка на България за влизането в чакалнята (ERM II) на еврозоната.

Премиерът Борисов посочи поредните дейности, които българското държавно управление, банковият бранш и надзорът у нас осъществят през последните две години, откакто през август 2018 година Министерският съвет утвърди проект за деяние с съответни ограничения за подготовка на страната ни за присъединение към Валутния механизъм II и към Банковия съюз. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Борисов изрази убеденост, че приемането на страната ни в чакалнята на еврозоната ще повлияе позитивно на икономическата среда в България, а общият банков надзор ще бъде спомагателна гаранция за прозрачността на работата на българските банки.

Министър-председателят Бойко Борисов акцентира, че рационалната фискална политика на държавното управление е измежду достиженията, с които страната ни може да се гордее и да служи за образец. По думите му точно финансовата непоклатимост и дисциплинираност са измежду главните аргументи България да успее да посрещне в добра кондиция актуалната рецесия, подбудена от COVID-19, и да реагира бързо с целенасочени здравни и социално-икономически ограничения в поддръжка на жителите и бизнеса. Борисов уточни още, че България е измежду страните в Европейски Съюз с най-нисък дълг като съответствие към Брутният вътрешен продукт.

В рамките на диалога министър председателят Борисов посочи нуждата от ускорено възобновяване на стопанските системи на страните от Европейски Съюз след удара на пандемията. Министър-председателят приветства интензивността на Европейската комисия в битката против новия вирус и добави, че единството е основна причина за общия отговор на Европейски Съюз на отрицателните отблясъци от пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР