Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на
Коментари Харесай

Бойко Борисов проведе телефонен разговор с генералния секретар на ОИСР

 Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с генералния секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Анхел Гурия, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет. В рамките на диалога, който се организира по искане на Гурия, двамата разискаха напредъка по предприсъединителния развой и стъпките, които България осъществя, с цел да задълбочи и структурира съдействието си с Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Премиерът Борисов и генералният секретар Гурия се сплотиха към разбирането, че е налице нова динамичност в връзките, което и двамата утвърждават.

Телефонният диалог сред двамата е продължение на срещата им през юли тази година в Познан, Полша. В рамките на Срещата на върха на Берлинския развой за Западните Балкани министър председателят Борисов връчи на Анхел Гурия Плана за деяние на Република България за интервала 2019-2020г. Планът отразява решимостта и готовността на българското държавно управление да форсира дейностите си по покриване на стандартите и извършване на критериите за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Анхел Гурия означи, че страната ни има положителни шансове и с позитивна настройка чака представянето на проекта от министъра на стопанската система Емил Караниколов на съвещанието на Съвета на Организацията за икономическо сътрудничество и раз в Париж през септември месец.

Премиерът Борисов удостовери, че България продължава дейната работа по осъществяване на включените в Плана съответни действия. Българският министър-председател акцентира, че откакто страната ни получи покана за започване на договаряния за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сме подготвени да ускорим още повече работата по покриването на съответните стандарти и критерии на Организацията. Премиерът Борисов също по този начин обърна внимание, че като член на Европейски Съюз, България е изпълнила голяма част от тези критерии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР