Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и

...
Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и
Коментари Харесай

Скандална зам.министърка подаде оставка, Борисов я прие 


Министър-председателят Бойко Борисов одобри подадената от заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова оставка. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Мотивът на Димитрова е създалата се социална сензитивност по отношение на присъединяване й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, извършена в Ню Йорк.

Оставката на зам.-социалния министър идва след избухналия скандал за нейно пътешестване на конгрес в Ню Йорк с билет първа класа на стойност 8300 лв. по същото време, когато майките на децата с увреждания стачкуват в палаткови лагери из цялата страна, поради нерешените им проблеми.

В утринния блок на Би Ти Ви през вчерашния ден Димитрова първо твърдеше, че не знае какъв брой коства билетът й и това не е нейна работа, а най-после сподели, че „най-вероятно е неточност, че съм се съгласила, като съм видяла каква е цената, да потегли въобще“. Но побърза да добави, че не съжалява, че е отишла. С очевидно неспокойствие зам.-министърът допусна, че информацията за цената на билета е изнесена от чиновници на министерството. На въпрос на водещия Антон Хекимян във ведомството не си ли вършат сметка, че до момента в който хората стачкуват за повече помощи, се харчат 8300 лева за билет, Димитрова съобщи: „Държавният запас, който се отделя за хора с увреждания и освен за тях, не е малък“.
„Не съм била на първокласна командировка в Ню Йорк, а имах удоволствието, достойнството и гордостта да вземам участие в XI сесия на Конференцията по осъществяване на Конвенцията по отбрана на правата на хората с увреждания, която е подписана от 177 страни, и X и XI сесия се председателстваше от България“, съобщи Димитрова. Тя няколко пъти натърти в студиото, че не желае да влиза в пояснителен режим за скъпия билет и по-важно било, че сме имали присъединяване на „най-големия конгрес, на който България получи поздравления от всички страни“, а най-важно било, че „изпълняваме държавната стратегия с цялостна сила“. Поведението на Димитрова провокира стихия от яд в обществото, осведоми epicenter.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР