Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Македония, след като днес депутатите на

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Македония, след като днес депутатите на
Коментари Харесай

Бойко Борисов поздрави Македония за ратифицирането на договора за името с Гърция

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Македония, откакто през днешния ден депутатите на страната ратифицираха контракта, който би трябвало да постави завършек на десетилетния спор за името сред Скопие и Атина.

" Точно една година, откакто с премиера Заев се поклонихме дружно пред паметника на цар Самуил в София, Народното събрание на Република Македония ратифицира контракта с Република Гърция за решение на разногласието за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка ", написа Борисов в обществената мрежа " Facebook ".

" Само една година мина от общото ни честване със Зоран, а районът към този момент дава образец за добросъседство, съгласие и общи дейности за по-добро бъдеще. Вдъхновение за всичко това бе и нашият контракт за другарство с Република Македония, който бе утвърден единомислещо в нашия парламент ", напомня Борисов.

" Следващите няколко дни са решаващи освен за бъдещето на Република Македония, само че и за Западните Балкани. Призовавам всички другари от Европейския съюз да вземат участие в нашите старания за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма различен път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство ", заключава той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР