Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането

...
Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането
Коментари Харесай

Правителството ще съдейства за транспортирането на тленните останки на Атанас Скатов

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да спомага за превозването на тленните остатъци на алпиниста от Пакистан до Сливен.
Това стана ясно на среща на премиера Борисов с мениджъра на починалия планинар Мария Илиева, на която участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
„ Изразявам съболезнования към фамилията и околните на Атанас Скатов. Изказвам удивление пред силата на духа му. Такава воля и героизъм няма да бъдат забравени “, означи министър председателят Бойко Борисов.
 Сестрата на Атанас Скатов: Прикриват същинската причина за гибелта му Сестрата на Атанас Скатов: Прикриват същинската причина за гибелта му
Сестрата на българския планинар Атанас Скатов - Нели Димитрова твърди, че има опити да се прикрие същинската причина за гибелта му.&nbs...
Мениджърът Мария Илиева изрази признателност към министър-председателя Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила до момента персонално от него и от министър Захариева.
Българският консул в Исламабад получи всички нужни документи от Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Пакистан за превозването на тленните остатъци. Тъй като немската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, към момента отхвърля да изплати сумата по превозването, Българското външно министерство извърши заплащане, с цел да може тленните остатъци на алпиниста да бъдат допустимо най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разноските.
Мария Илиева осведоми премиера Борисов по какъв начин са минали последните часове от живота на алпиниста и съобщи, че е невероятно повода за гибелта на Скатов да е друга, с изключение на скъсано въже. Тя изясни, че е имало цялостен сектор по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да създадат въже с плат от облеклата си.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР