Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Борисов: НСО е поискала да се затвори морето край Росенец

 Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на защитата Красимир Каракачанов дадоха брифинг в Гранитната зала в Министерския съвет.

Борисов прочете писмо от НСО и описа цялата обстановка към парк " Росенец ".

" Това е сюжет, който се развива от няколко дни. НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец. Срокът за защита на " Росенец " е до 15 септември. Достъпът до плажа е неразрешен. Оказвал съм цялостно подпомагане на управлението на НСО, в това число и финансово посредством министерството на финансите. Сутринта приказвах за сюжет, някой може да ми се е усмихвал. Пак се обръщам към Христо Иванов. Защо през вчерашния ден той не попита президентът? Съжалявам, че тъкмо през днешния ден, когато са ни впрегнати всички сили поради ERM II, ние хабим толкоз сила. Има способи да се стачкува и да се изяви позиция. Не става с боричкане. "

" Ние можем да бъдем упреквани за доста неща и се поправяме. Иво Спиридонов беше началник на убийствата, когато аз бях основен секретар. Десетки нощи сме работили. Перфектен служител на реда, предан на службата офицер. С огромна болежка го махнах, само че позволява неточност. А двама военни хвърлят националното знаме и нито са още уволнени, нито са с повдигнати обвинявания " "

" Избраният от президента Румен Радев шеф на НСО е изискал сушата и водата към " Росенец “ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември. В един ден ни сподели да вършим каквото желаеме, на другия ден ни праща писмо. В същото време Министерство на вътрешните работи закарва на следващия ден сили, с цел да реализира ред “, запита Борисов по адрес на президента, които е принципал на НСО.

" Искам да задам следния въпрос на ген. Красимир Станчев. Известно е, че няма български боец, който да е позволил да бъде пленено българско знаме. Моят въпрос е по този проблем е следният - службата НСО няма ли да вземе ограничения и въпросният чиновник да бъде осъден? Това е един доста срамен акт ", сподели Каракачанов.

" Всичките дейности на полицейските чиновници, когато изискат от Министерство на вътрешните работи, тъй че да не влизаме в обстановки и да не бъдат обект на спор. Държа всяка работа да извършва своите компетентности. В случая ще осъществим всичко това, което ни задължава закона за Министерство на вътрешните работи ", съобщи Младен Маринов.

Според министъра на превоза Росен Желязков Морска администрация е осигурила координатите на поисканото и ги е изпратила.

" Интересните въпроси, които стоят са следните. Защо тъкмо през вчерашния ден НСО и въз основа на какви данни, реши да наложи ограничавания върху тази акватория. Дали това не е индикатор опит за замесване на държавни органи в политически подтекст?, попита Желязков.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР