Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният

...
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева и главният
Коментари Харесай

Борисов и Цацаров обещаха да не пускат Желяз Андреев в САЩ


Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на правораздаването Цецка Цачева и основният прокурор Сотир Цацаров организираха среща с Желяз Андреев и другите четирима българи, за които Съединени американски щати желаят екстрадиция. Те ги срещнаха с дейностите на българските институции в отбрана на правата им, а министър председателят Борисов ги осведоми, че ще предложи на Министерския съвет решение страната да поеме финансовите разноски при възможен правосъден развой в Съединени американски щати.

По време на диалозите Борисов, Цачева и Цацаров подчертаха, че България не слага под подозрение Договора за екстрадиция със Съединени американски щати, само че и че правата на българските жители ще бъдат защитавани. По думите на основния прокурор, направените разбори демонстрират, че не са налице всички предпоставки за екстрадицията. Той уточни, че не е изпълнено главното изискване за това, а точно – съществуването на двойна наказуемост.

Премиерът Борисов акцентира, че текат съвещания сред българските институции и американските управляващи по проблема. Той сподели, че на вчерашната си среща с дипломат Ерик Рубин е подчертал, че страната ще се ангажира с правата на българските жители. Борисов увери младежите, че все още и дипломат Рубин, и сътрудниците, които вземат участие в консултациите, демонстрират схващане и се отнасят градивно към решаването на казуса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР