Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливанската

...
Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до премиера на Ливанската
Коментари Харесай

Борисов и Радев изразиха съболезнования за жертвите при експлозията в Бейрут

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до премиера на Ливанската република Хасан Диаб във връзка детонацията в столицата Бейрут.

Премиерът Борисов показва своите откровени съболезнования за случилото се в Бейрут.

" Шокирани сме от мащабите на провалите и множеството жертви и ранени в резултат на този драматичен случай. Изразяваме своята взаимност с народа на Ливан и готовността ни да окажем подпомагане за превъзмогване на последствията от нещастието ", отбелязва министър-председателят Борисов в съболезнователната депеша до премиера на Ливанската република.

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева също изрази съболезнования и взаимност към народа на Ливан и околните на починалите при детонацията на пристанище Бейрут, при която починаха минимум 100 души, а над 4000 бяха ранени.
 Няма ранени българи в Бейрут
Няма ранени българи в Бейрут

Причината за гърмежа е експлоадирането на цистерни с амониев нитрат

Екатерина Захариева изпрати съболезнователна депеша до министъра на външните работи и емигрантите на Ливанската република Шарбел Уехбе.

" Изразявам най-искрено състрадание на народа на страната Ви и бих желала да предам нашите съболезнования на фамилиите и околните на починалите. Желаем бързо възобновяване на ранените ", показва Екатерина Захариева в съболезнователна депеша до ливанския си сътрудник.
 Мощна детонация в Бейрут рани десетки Обновена
Мощна детонация в Бейрут рани десетки

Възможно е да е взривен склад с пиротехника на пристанището

Съболезнования към президента на Ливан Мишел Аун във връзка жертвите на детонацията в Бейрут изрази и българският държавен глава Румен Радев . В писмото си българският президент изрази вяра за бързо възобновяване на ранените и сполучливо превъзмогване на последствията от този драматичен случай, оповестиха от Администрацията на президента.

По думите на президента нещастия като тази освен унищожават десетки човешки ориси, само че и слагат на тестване опциите на обществата да се оправят и с икономическите, и със обществените последици.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР