Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията

...
Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните дейности по модернизацията
Коментари Харесай

Борисов с поредна инспекция: От Бургас до Мюнхен не трябва да има светофар

 Министър-председателят Бойко Борисов инспектира началото на строителните действия по модернизацията на 17 км от първокласния път I-8 Драгоман – Сливница. В сектора ще бъде построено второ платно, а остарялото ще бъде реконструирано, с което правата ще стане с магистрален габарит. Той е част от автомагистрала " Европа “, която ще свързва София с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “. Инвестицията е за 117,3 млн. лева и е от републиканския бюджет. Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 2021 година, само че министър председателят Борисов прикани изпълнителите да завършат правата до края на 2020 година

" За Нова година - следващата година би трябвало вървят до Белград по автомагистрала. От Бургас като тръгнат - до Белград, Мюнхен не би трябвало да има светофар “, съобщи министър-председателят.

Премиерът Борисов уточни и че са планувани средства за уголемение на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ поради притока на вложения в страната. Той акцентира, че се чака усилване на тежкотоварния трафик през пропускателния пункт, което постанова и разширението на му.

Трасето на Автомагистрала " Европа “ сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и е разграничено на три елементи. Строителството на първите два сектора включва рационализация на съществуващия първокачествен път I-8 сред Калотина и Сливница. Първият сектор от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина “ до Драгоман е с дължина 14,5 км, ще бъде финансиран от Механизъма за обвързвана Европа и националния бюджет. В края на 2018 година бе подписан контракт с изпълнителя на техническия план и строителство на обекта и следва подписването на контракта за строителен контрол. Строителните работа на междинния сектор от трасето сред Драгоман и Сливница стартира в този момент. Третият сектор от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента  е с дължина 16 км и ще минава по ново трасе. В момента се изготвя техническият план за правата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР