Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер

...
Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Европейската инвестиционна банка Вернер
Коментари Харесай

Борисов разговаря с президента на ЕИБ за сътрудничество по проектите за свързаност на Западните Балкани и ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Европейската капиталова банка Вернер Хойер разискаха опциите за съдействие по плановете за съгласуваност на Западните Балкани и Европейския съюз.

По време на срещата им в Брюксел министър председателят аргументира нуждата от партньорство, което да докара до резултати, подпомагащи развиването на района. Борисов даде образец с самодейностите на Световната банка и Европейската банка за възобновяване и развиване. Той уточни, че срещата в София през декември с водачите на страните от Западните Балкани, проведена от СБ, е приключила с съответни финансови задължения. Предстоят и диалози по тематиката в Лондон с управлението на Европейска банка за възстановяване и развитие.

Вернер Хойер разяснява, че ползата към района е огромен и от Европейска инвестиционна банка преглеждат цифровата съгласуваност като главен приоритет. Той пое ангажимент от името на управлението на банката да оказват помощ за триумфа на Българското председателство и неговите цели, които оцени високо.

Европейска инвестиционна банка е банката, с която в България работим съвършено. За нас ще бъде чест, в случай че сте наши сътрудници по тематиката за Западните Балкани. Свързаността на инфраструктурата в района е основа за неговото развиване и за европейската вероятност на страните, уточни министър председателят Борисов. Той изрази подготвеност да запознае управлението на Европейска инвестиционна банка с самостоятелните потребности в региона на инфраструктурата на всяка една страна и акцентира изключителната значимост освен за района, само че и за цяла Европа, на трансевропейските коридори, чието създаване се нуждае от в допълнение финансиране.

Със симфоничен концерт Българското европредседателство ще бъде намерено в Брюксел. На събитието ще участват президентътРумен Радев и министър председателят Бойко Борисов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР