Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да

...
Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да
Коментари Харесай

Правителството дарява 20 000 лева за подпомагане на социално слаби семейства

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на държавното управление взеха решение да дарят по 1000 лв. от заплатите си за подкрепяне на обществено слаби фамилии по време на изключителното състояние, оповестиха от държавната пресслужба. Сумата ще бъде преведена на Фонд „ Социална протекция “, в който ще се сътвори целева стратегия за подкрепяне на схемата за разпределяне на пакети с хранителни артикули.

До момента през оперативната стратегия за храни Министерството на труда и обществената политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните фамилии. Това се равнява на 6000 тона. В момента се вършат планове да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подкрепени още близо 300 фамилии.

Междувременно Фонд „ Социална протекция “ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и даване на храни. Предстои фондът да раздаде помощни механически средства – компютри, видеоувеличители и профилиран програмен продукт, за хора с повредено зрение и с други увреждания. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР