Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил засилване на охраната по границата

...
Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил засилване на охраната по границата
Коментари Харесай

Засилваме охраната по границата с Турция

Министър-председателят Бойко Борисов е разпоредил усилване на защитата по границата ни с Турция поради информациите за скупчване на мигранти край Одрин.

Турски медии оповестиха, че към 300 мигранти, в това число дами и деца, са се насочили към границата сред България и Гърция в провинция Одрин към среднощ. Сред тях са сирийци, иранци, иракчани, пакистанци и мароканци.

През последните месеци турският президент Реджеп Ердоган неколкократно е заплашвал да отвори границите за мигранти към Европа.

Борисов заяви, че ще беседва по телефона с турския президент Ердоган.

„ Това, което става на Одрин, данни за много скупчване на мигранти, към този момент сме дислоцирали жандармерията по границите, тъй че сме усилили оптимално границите, както и морето. Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха - постовете, които имаха до момента. Да се надяваме и след диалога, че са ги извели по-навътре в страната, там да ги стопират. Виждате, по островите в Гърция какво става. Към момента си има действителна опасност от страна на събитията, които се случват там, а пък по едно и също време с това, когато ние постановяваме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната поради ковид, си представете да почнат да влизат стотици хиляди мигранти “, сподели министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР