Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кипър Никос Христодулидис

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с министъра на външните работи на Република Кипър Никос Христодулидис. На срещата в Министерския съвет присъстваше също вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

По време на диалога беше изразено задоволство от положителните политически, стопански и културни връзки в подтекста на 60-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред България и Кипър. Премиерът Борисов означи, че съдействието сред двете страни е в изгода и на двата народа и би трябвало да бъде в допълнение задълбочено. „ Изключително сме удовлетворени от резултатите в редица сфери, които изградихме в последните години. България и Кипър са две в действителност другарски страни “, съобщи българският министър-председател.

Цвета Караянчева: Можем да разработим взаимен туристически артикул с Кипър

В хода на срещата беше разисквано и двустранното партньорство в енергийната сфера. Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г уточни, че реализацията на газовата връзка Гърция-България /IGB/ е от изключително значение като входна конструкция за импорт на газ от различни източници за целия район на Югоизточна Европа. Интерконекторът Гърция-България ще свърже газовия кулоар Север-юг с Южния газов кулоар и ще даде опция за импорт на газ от LNG терминала на Алексадруполис, Гърция и планувания Източносредиземноморски газопровод. „ В тази връзка преглеждаме като перспективно стратегическото енергийно партньорство по оста Израел-Кипър-Гърция “, добави българският министър-председател пред кипърския министър.



Снимка: Министерски съвет

Премиерът Борисов акцентира и значимостта на съглашението сред Израел, Кипър и Гърция за построяването на газопровода EastMed. „ Това е един извънредно огромен енергиен и инфраструктурен план, който има голямо геополитическо значение за развиването на района и Европа “, посочи министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР