Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Лидерите на Западните Балкани към Борисов: Срещата вчера даде силна подкрепа за европейската ни перспектива

Министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила организира двустранни срещи с водачи на страните от Западните Балкани след откриването на Виенския стопански конгрес в София, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерите на Сърбия, Република Македония, Черна гора, Албания и Косово – Ана Бърнабич, Зоран Заев, Душко Маркович, Еди Рама и Рамуш Харадинай, бяха единомислещи, че вчерашната среща с водачите на Европейски Съюз е дала мощна поддръжка от страните членки за европейската вероятност на Западните Балкани.

Лидерите благодариха за напъните на България и за персоналната ангажираност на министър-председателя Бойко Борисов за слагането на дълго отлаганата тематика „ Западни Балкани “. По време на диалозите беше дадена позитивна оценка на резултатите от Срещата, а Софийската декларация бе избрана като добра основа и причина за необратимостта на европейския път за страните.

На срещата сред министър председателите Борисов и Бърнабич фокусът на диалога беше подложен върху смисъла и резултатите от реализирането на плановете за съгласуваност на Балканите. Посочено бе, че новата инфраструктура, транспортните коридори и положителната цифровата съгласуваност са от основно значение освен за шестте страни от района, само че и за развиването на целия континент.
10
Възможностите за реализирането на плановете беше разисквано и с премиера на Косово Рамуш Харадинай. Министър-председателят Борисов подчертава върху това, че свързаността, положителната стопанска система и повишението на стандарта на живот за хората в района ще донесе и мир. „ Спокойствието на Балканите е извънредно значимо за Европа и всички ние би трябвало да работим за разбирателството сред обособените нации “, сподели Борисов. Той уточни и че на Балканите няма дребни и огромни страни и най-важно е да се увеличи Брутният вътрешен продукт на целия район. „ По това се дефинира какъв брой сме положителни “, добави българският министър председател. „ България е образец за нас и ние следваме това, което вършиме “, сподели Рамуш Харадинай.
10
По време на среща сред Бойко Борисов и министър-председателя на Република Македония Зоран Заев беше посочено, че подписаният сред страните ни контракт за добросъседство през предходната година е подтикнал интереса и процеса на създаване на доверие към района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР