Министър-председателя на Украйна Олексей Хончарук коментира отказа на президента Владимир

...
Министър-председателя на Украйна Олексей Хончарук коментира отказа на президента Владимир
Коментари Харесай

Хончарук оцени отговорността Зеленски да не приеме оставката му

Министър-председателя на Украйна Олексей Хончарук разяснява отхвърли на президента Владимир Зеленски да одобри оставката му. " Спутник " се базира на известие, оповестено в профила на политика във " Facebook ".

" Осъзнавайки отговорността, която имаме, нашият екип е подготвен да извършва всички сложени задания и да ускори систематичните промени в страната ", написа премиера Хончарук във връзка отхвърли на президента Зеленски да одобри оставката му. По време на среща с министър-председателя украинският водач разгласи готовността да даде късмет на кабинета.

Олексей Хончарук показва и че на държавното управление следва тежка и упорита работа.

Създаването на нова идея за хонорари в министерствата и държавните компании е предпочитана цел на държавното управление.

Министър-председателят на Украйна Олексий Хончарук подаде оставката си, откакто стана обществен запис от неофициално държавно заседание, на което той разяснява не доста лицеприятно експертизата на президента Зеленски. Въпреки че самият Зеленски е комедиант, появяването на записа беше коментирана като опит да се прокара разграничителна линия измежду последователите на президента.

Хончарук не оспори достоверността на записа, само че изрече мнение, че той е манипулиран.

На уеб страницата на украинския президент се появи и електронна петиция, създателите на която настояха Хончарук да бъде уволнен, тъй като е неприспособим за поста.

Хончарук управлява държавното управление от 29 август предходната година, като преди този момент той беше заместник-началник на канцеларията на президента.

Въпреки отхвърли на президента Зеленски да одобри оставката, одобряването на решението би трябвало да мине на гласоподаване през Народното събрание на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР