Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей нареди провеждането на разследване срещу

...
Министър-председателката на Великобритания Тереза Мей нареди провеждането на разследване срещу
Коментари Харесай

Нов сексскандал разтресе и британското правителство

Министър-председателката на Англия Тереза Мей подреди провеждането на следствие против ръководителя на секретариата на кабинета Деймиън Грийн , упрекнат от служителка на Консервативната партия в полов тормоз.
 Деймиън Грийн БГНЕС
По-рано в. „ Таймс ” разгласява описа на 31-годишната Кейт Малтби , служителка на аналитичния център на английските консерватори Bright Blue („ Брайт блу ”). Тя твърди, че 61-годишншият Грийн опипвал коленете й по време на среща в бирария през 2015, а година по-късно й написал непристоен SMS.

Грийн към този момент отхвърли всички обвинявания на Малтби и ги назова „ лъжливи надълбоко обидни ” . Ръководителят на секретариата е най-високопоставеният политик, сблъскал се с обвинявания за полови злоупотреби.

По-рано министърът на защитата на Англия Майкъл Фалън също беше махленски в непочтено държание в общуването с известната радиоводеща и авторка на мнения за пресата Джулия Хартли-Брюър. Той незабавно призна грешката си и се извини на дамата за случай, станал преди 15 години, оповестиха от военното ведомство.

По данни на Би Би Си, към 40 депутати и министри от Консервативната партия евентуално могат да бъдат уличени в полови злоупотреби по отношение на чиновници на английския парламент.



Опозиционната Лейбъристка партия също организира вътрешно следствие и ревизира изказвания против свои членове във връзка със полови кавги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР