Министър-председателката на Естония Кая Калас се обяви против каквото и

...
Министър-председателката на Естония Кая Калас се обяви против каквото и
Коментари Харесай

Естония е против разхлабването на санкциите срещу Русия

Министър-председателката на Естония Кая Калас се разгласи срещу каквото и да било разхлабване на глобите против Русия и прикани за събаряне на тавана на цената на съветския нефт, въведен от Г-7, с цел да се понижат приходите на Русия, съобщи Ройтерс.

" Знаем, че Русия печели по-малко от петрола, виждаме, че икономическите наказания, в това число таванът на цената на петрола, се отразяват на съветската стопанска система и на способността им да зареждат военната машина ", съобщи Калас на идване в Брюксел за срещата на върха на Европейския съюз през днешния ден и на следващия ден. " Трябва да продължим по този метод ", прикани тя.

Калас посочи, че Естония ще се съгласи на повдигане на тавана, в случай че петролът нарастне на интернационалните пазари. Тя се разгласи срещу каквото и да било разхлабване на глобите против Русия - нещо, за което настояваше Москва в договарянията за удължение на зърнената договорка, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не бива да разхлабваме глобите ", прикани Калас. Тя означи, че Русия към момента би могла да употребява 18 пристанища, с цел да изнася селскостопанска продукция и храни за трети страни, и че единствено дузина съветски банки са ощетени от глобите на Запада.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР