Министър Николина Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо изложение

...
Министър Николина Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо изложение
Коментари Харесай

Министър Ангелкова откри международното туристическо изложение "Ваканция и СПА Експо"

Министър Николина Ангелкова откри 35-ото издание на най-мащабното туристическо ревю в България - Международната туристическа борса „ Ваканция и СПА Експо “, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

Форумът се организира от 14 до 16 февруари 2018 година в столичния Интер Експо център под патронажа на Министерството на туризма и в партньорство със Столичната община и браншовите организации. Всяка година ревюто притегля над 350 компании и повече от 20 хиляди експерти и посетители, а предходната година регистрира 9% растеж на посетителите.

Борсата е част от събитията, които Министерството на туризма провежда в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, и това безспорно е високо самопризнание за смисъла й. Ден преди нея се организира неофициалната среща на министрите на туризма от Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “, която беше първа по рода си. Дискусиите обявиха общото предпочитание дружно да подпомогнем развиването на туризма, който е значим мотор за резистентен стопански напредък в Европейски Съюз. На него се падат близо 10 на 100 от брутния артикул на Съюза и 12% дял от европейските работни места. В България браншът образува към 13% от Брутният вътрешен продукт на страната акцентира министърът. Тя заяви, че по тези индикатори секторът се подрежда измежду първите три най-важни стопански бранша. През 2017 година интернационалните туристически пътувания вЕвропа са надхвърлили 670 млн. и са отбелязали повече от 8 на 100 растеж по информация от Европейската туристическа комисия.

Министър Ангелкова изрази убеденост, че тези настоящи тематики ще се дискутират и на борсата. България има доста какво да покаже на тридневния конгрес, тъй като работи настойчиво, с цел да издигне имиджа си като привлекателна европейска дестинация. Доказват го и статистиките. Общият брой задгранични туристически визити през 2017 година у нас са близо 8,9 млн. и се регистрира повишаване с над 7 на 100 по отношение на 2016, като повече от 61% са визитите на жители на Европейски Съюз. Приходите от интернационален туризъм нарастват с повече от 9% за интервала януари-ноември 2017 година по отношение на същия интервал на 2016 година и в безспорни числа доближават над 6,6 милиарда лева

Положителните резултати са невъзможни без използването на нововъведенията и модерните технологии. Ето за какво предвидихме като специфичен акцент в програмата на борсата утрешната интернационална кръгла маса „ Дигиталната промяна в туризма “ още веднъж тук в Интер Експо център, която също е част от календара на Българското европредседателство, сподели още министър Ангелкова. В тази връзка тя акцентира, че в обичайните годишни награди на „ Ваканция и СПА Експо “ за първи път е планувано отличие за най-хубав новаторски план, осъществен в региона на туризма.

Министърът предложения гостите да посетят българския щанд, проведен от министерството, който се простира върху 150 кв. м повърхност и разкрива капацитета на страната ни като атрактивна целогодишна дестинация. Като съизложители в него вземат участие над 20 общини, туристически камари, културни центрове, музеи, районни асоциации, профилирани клъстери и разнообразни сдружения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР