Министър Кралев проведе среща с изпълнителния директор на Глобалния алианс

...
Министър Кралев проведе среща с изпълнителния директор на Глобалния алианс
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с изпълнителния директор на SIGA Емануел Мадейрос

Министър Кралев организира среща с изпълнителния шеф на Глобалния алианс за честност в спорта (SIGA) Емануел Мадейрос. Мадейрос е в София по покана на ММС за двете значими събития, които се организираха в столицата - петото съвещание на Експертна група " Почтеност " към Европейската комисия и интернационалната среща за продан на опит при организирането на огромни спортни събития.

По време на срещата Емануел Мадейрос срещна министър Кралев с активността и визията на организацията, която се ражда в резултат на свадите, уязвили имиджа на спорта през 2015 година Той показа, че SIGA работи за това спортът да се практикува и ръководи при най-високите стандарти за честност, без каквато и да е форма на неетична, противозаконна и незаконна активност. По думите му задачата на Алианса е да предизвиква положителното ръководство и да резервира целостта на спорта посредством набор от универсални стандарти, ръководени от самостоятелен, безпристрастен и световен орган.

Организацията има голям брой сътрудници, измежду които UEFA, Mastercard, кабинета на Президента на Съединени американски щати и други Емануел Мадейрос съобщи, че следи работата на ММС във връзка с честността в спорта и ще се радва България да стане член на SIGA. Той поздрави Красен Кралев за избирането му за член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA) и изрази желанието си спортният министър да бъде част и от Съвета на SIGA, чийто ръководител е Франко Фратини, европейски комисар по правораздаване, независимост и сигурност в интервала 2004-2008 година

По време на срещата бе разисквана и опцията нашата страна да бъде хазаин на Регионална среща на върха на SIGA по отношение на честността в спорта. Емануел Мадейрос насочи покана към министър Кралев да взе участие във форума за честност на организацията през март 2020 година в Ню Йорк, в който ще вземе присъединяване и президентът на УЕФА Александър Чеферин.
 Кралев откри интернационална среща за продан на опит при организирането на огромни спортни събития
Кралев откри интернационална среща за продан на опит при организирането на огромни спортни събития

" Избрахме още веднъж България да семейства съвещание на Експертна група " Почтеност " към Европейската комисия заради две аргументи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР