Министър Ангелкова на изложение в Мосва Снимка БГНЕСРусия е основен

...
Министър Ангелкова на изложение в Мосва Снимка БГНЕСРусия е основен
Коментари Харесай

Ангелкова: 400 000 руснаци имат свой втори дом в България

Министър Ангелкова на ревю в Мосва Снимка БГНЕС

Русия е главен стратегически сътрудник на България в областта на туризма. В резултат на интензивния и изчерпателен разговор с представителите на Руската федерация и редицата осъществени информационни интензивности, които Министерството на туризма годишно организира, ползата към България като желана туристическа дестинация поддържа устойчиви равнища през последните години. Това декларира министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на депутатско запитване за броя на съветските туристи за летния сезон, предава БГНЕС.

Президентът миналата 2017 година, Русия заема 5-то място по брой на задграничните туристи, посетили България - 557 915 души. Практически ползата към дестинацията задържа постоянни равнища. Над 400 хиляди руснаци към този момент имат и своя „ втори дом " в България. Всички тези условия са причина за увеличение на туристопотока, като поставяме оптимални старания този капацитет да бъде оползотворен още по-ефективно. Динамиката в цената на съветската рубла през последните дни внася промяна в общия размер на търсене на основани в евро туристически артикули, включително и българските, само че цифровите резултати на дипломатическите ни представителства в Руската Федерация са позитивни, декларира Ангелкова.

По данни на Консулска работа при Посолството на Република България в Руската Федерация от началото на 2018 година до сегашния миг, са издадени визи за съветски туристи със 7,9 % повече в съпоставяне със същия интервал на 2017 година Подадени са документи за акредитация на 50 съветски туроператора, които възнамеряват да работят интензивно на дестинация България. Консулството на Република България в Екатеринбург също установи както нарастване на броя на издадените визи, по този начин и при броя подадени документи за акредитация - 18 туристически организации са подали документи като единствено 10 дни по рано те са били 11. Този факт свидетелства за позитивната настройка на туроператорите към сезона. По данни на туристическите организации от Уралския район ранните записвания са доста дейни, отбелязвайки 20% растеж по отношение на 2017, което в изискванията на повишение на цените прави дестинация България една от най-търсените, акцентира Ангелкова.

Резултатите от ранните продажби са близки до равнищата от предходната година. Полетните стратегии на туроператорите започват в края на месец май и както и през 2017 година, ще употребяват както постоянни линии, по този начин и чартърни стратегии с полети до летищата Варна и Бургас. Предпочитанията на съветските туристи към курорти и хотели не означават обилни промени спрямо 2017 година Според проучване на Асоциацията на съветските туроператори /АТОР/, България е на четвърто място измежду желаните от руснаците туристически дестинации за майските празници. Класацията е оповестена на 17.04.2018 година в пресцентъра на Информационната организация „ Национальная Служба Новостей " на брифинг на изпълнителния шеф на Асоциацията на съветските туроператори Майя Ломидзе.

Търсенето на дестинацията като място за лятна отмора е с индикатори близки до тези от 2017 година и по резултатите от ранните записвания, България е измежду най-популярните дестинации за лятна отмора измежду съветските туристи. Последователната политика за одобряване на страната като основен сътрудник за съветския пазар, бе обективирана още през 2016 година От началото на годината сме издали с 8% повече визи на съветски туристи.

Страната ни бе удостоена с премията на National Geographic Traveler за най-хубавата дестинация за фамилна отмора за съветските туристи. Страната ни бе отличена с премия на интернационалното туристическо ревюто „ Интурмаркет " 2018 за „ Многогодишно съдействие, огромно присъединяване и креативен метод при образуване работата на ревюто " от ръководителя на Федералната организация по туризъм. На интернационалното туристическо ревю „ МИТТ " 2018, Министерството на туризма получи премия за „ Най-добър щанд ", а също по този начин бе наградено и с диплом за присъединяване в интернационалното туристическо ревю „ Отдых без границ " 2018 в град Санкт Петербург. Позитивният имидж на България като желана туристическа дестинация се затвърждава и от ръководителя на Федералната организация по туризъм Олег Сафонов, който прави оценка България като една от дребното туристически дестинации, които са запазили резистентен интерес от страна на съветските туристи и се одобряват за несъмнено, умерено място, уместно за фамилна и проведена детска отмора.

Министерството на туризма интензивно работи с съветските медии като дава настояща информация за новините на българския туристически пазар, която се разгласява на уеб страниците на водещите съветски туристически електронни издания и в туристическите рубрики на федералните осведомителни организации. Още от предходната година, всяка седмица се записват над 10 позитивни изявления на туристически вести за България. Само на туристическия информативен портал на Асоциацията на съветските туроператори /АТОР/ има над 180 изявления за България. Министър Ангелкова на ревю в Москва.

За да бъдат поддържани високите равнища на интерес към България, Министерството на туризма организира политика за стабилно затвърждаване на позитивния тренд, прилагайки интегриран маркетингов метод за реализиране на информационни акции на съветския пазар. Акцентирайки на главните конкурентни преимущества, освен по отношение на съответни страни, само че и по повод всички директни конкурентни, залагаме на: съответствие цена-качество, сигурност, екологична храна, културна и духовна непосредственост с Руската Федерация, открояващи България от всички останали страни регистрирани като непосредствени съперници на този пазар.

Работим за разширение на предлагането, като към обичайните летен и зимен отдих се презентират опциите за спомагателни екскурзии, стратегии и мероприятия, които да обогатят почивката и да покажат разнообразието, което България предлага на дейния съветски екскурзиант, в това число осъществяване на оздравителни процедури, подсилване на здравето в балнеолечебните центрове, културно-познавателни стратегии, историко-патриотични направления за съветски деца, почиващи в България, поклоннически стратегии за православни туристи. Министерството на туризма продължава напъните за надграждане дейностите по повод пазар Русия, за налагането на България като разпознаваема и привлекателна целогодишна туристическа дестинация, декларира още Николина Ангелкова.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4582140/
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР