Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3°

...
Минималните температури, в повечето райони, ще бъдат между минус 3°
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 9 март

Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред минус 3° и 2°. Днес облачността от запад-северозапад ще се усилва, до вечерта и над югоизточните региони. В Западна България ще има валежи от дъжд, които вечерта по високите полета и северозападните региони ще стартират да минават в сняг. Това заяви за Агенция " Фокус " Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, след обяд сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°. През нощта против сряда преваляванията ще обзет и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са най-вече от сняг. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна. Ще бъде близо до междинното за месеца.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, само че по-късно денем и там облачността ще се усили, само че ще остане без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 Седмична прогноза за времето за 8-14 март Седмична прогноза за времето за 8-14 март
В понеделник, 8 март, над цялата страна ще бъде най-вече слънчево. Минималните температури ще са сред -6 и 0 градуса, а оптималните м...
Над планините облачността също ще се усили. Ще има валежи от сняг. Ще духа слаб до сдържан северозападен, след обяд югоизточен вятър. По най-високите върхове на Рила и Пирин вятърът ще е сдържан до мощен от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 4°.
В сряда ще доминира облачно време. В Северна България и по високите полета на Западна ще вали сняг, а в останалата част от страната - дъжд. До вечерта и в западната част от Горнотракийската равнина дъждът ще премине в сняг. На места преваляванията ще бъдат обилни. Ще духа сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток, тук-там ще има виелици и ще се образуват навявания. Температурите ще се намаляват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 1° и 6°, в Горнотракийската равнина и крайните югозападни региони – сред 7° и 12°. В четвъртък преваляванията последователно ще спрат, а по-късно денем от запад и облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще отслабне. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 2° и 7°. В петък сутринта ще бъде много студено с минимални температури сред минус 8° и минус 3°, тук-там до минус 10°. През деня, с обръщането напразно от югозапад, ще стартира стопляне и оптималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, по-ниски в северозападните региони. След краткотрайното понижение на облачността, от север тя още веднъж ще се усилва, само че вероятността за превалявания е дребна. В Дунавската низина по-късно след обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР