Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°,

...
Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2°,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 март

Минималните температури ще са най-вече сред минус 3° и 2°, а оптималните сред 8° и 13°. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев. Атмосферното налягане ще се увеличи и ще е доста по-високо от междинното за месеца.
Днес вятърът в Източна България ще остане от северната четвърт, облачността ще е забележителна, само че ще се задържи без дъжд. Над Западна България ще духа до сдържан запад-северозападен вятър и облачността ще намалее до най-вече слънчево време.
 Месечна прогноза за времето през март 2021 година Месечна прогноза за времето през март 2021 година
Март ще бъде присъщ с огромни аномалии и с внезапни промени на времето. Най-ниските температури през март у нас ще бъдат сред минус 7...
Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от северната четвърт. Максимални температури на въздуха: 7°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Преди обяд над планините облачността ще е забележителна, а в утринните часове тук-там в Централна Стара планина към момента ще превалява слаб сняг, само че бързо ще спре. Ще духа сдържан до мощен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 6°.
През нощта против сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан, облачността ще намалее до ясно време. На 3 март ще бъде слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над североизточните и планинските региони, без превалявания. Дневните температури ще се покачат и преобладаващите оптимални ще са сред 10° и 15°, по-ниски по Черноморието. Вятърът в източните региони краткотрайно ще бъде от североизток, само че до вечерта ще отслабне, в доста региони и ще стихне. В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, преди обяд тук-там в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и ще се затопли още. В петък от запад облачността, висока и междинна, ще се усили, без превалявания. Вятърът ще е слаб до сдържан и към момента ще е топло, с дневни температури до 15°-20°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР