Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в Източна ...

Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в Източна

Утре дъжд, но температурите се качват до 20 градуса

Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в Източна България до 15°-16°, заяви Национален институт по метеорология и хидрология.

През деня на доста места ще продължи да превалява дъжд, като обилни ще бъдат преваляванията в югоизточната половина от страната, където тук-там по прекосяването на студения атмосферен фронт ще бъдат съпроводени и с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат в необятен период от 8-12° в Северозападна България и по високите западни полета до 18-20° тук-там в Източна България, където през по-голямата част от деня ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър.

След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух. След краткотрайно прекъсване на преваляванията в следобедните часове, през нощта против вторник под въздействие на идващ от запад средиземноморски циклон ще стартират нови превалявания от дъжд, а по високите полета и в западната част от Предбалкана - от сняг.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за ноември – още ще се намали.

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg