Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става

...
Минималната основна месечна заплата на директор в средното образование става
Коментари Харесай

МОН: Увеличава се минималната основна месечна заплата на директорите в училищата

Минималната съществена месечна заплата на шеф в междинното обучение става 1724 лева със задна дата от 1 април т.г.

Това оповестиха от пресцентъра на просветното министерство.

Увеличението на възнагражденията в просветителната система с 12,3% от началото на предишния месец към този момент е в действие и за ръководителите на просветителните институции.

Това стана след актуализиране на разпоредбите за установяване на заплатите на шефовете на общинските и държавните учебни заведения, на центровете за специфична просветителна поддръжка, на районните центрове за поддръжка на процеса на приобщаващо обучение, на центровете за поддръжка на личностното развиване, на астрономическите обсерватории и планетариуми, на Държавния логопедичен център и на Националния замък на децата.

Повишени са и добавките за организация и надзор на заниманията по ползи.

Ако в учебното заведение има до 10 групи, сумата става 25 лева, при 11 до 20 групи - 38 лева, а при над 20 групи – 50 лева месечно за интервала 1 април - 31 декември 2022 година

Увеличава се също оптималният годишен размер на спомагателното трудово заплащане, което може да получи един шеф за публични празници или за началото на образователната година – от 2800 на 3100 лева общо за календарна година.

В края на годината се позволява еднократен бонус, който от 2000 лева се подвига на 2200 лева

Конкретните суми, които ще получи всеки шеф, са обвързани със междинните размери на съответните спомагателни хонорари на личния състав в институцията, повишен с коефициент 1,5.

От 10 на 15 годишно се покачва броят на работните дни в образователно време, в които шефовете могат да бъдат в длъжностен отпуск или командировка за осъществяване на трудовите им отговорности отвън обитаемото място на непрекъснатата им работа.

В този брой не са включени дните за подготовка и за осъществяване на служебни задания, предоставени от районните ръководства на образованието, от министъра или Министерството на образованието и науката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР