Мини фестивал, посветен на корейската култура се проведе във Варна.

...
Мини фестивал, посветен на корейската култура се проведе във Варна.
Коментари Харесай

Празник на корейската култура организираха младежи от Варна

Мини фестивал, отдаден на корейската просвета се организира във Варна. " Корейският следобяд " показа пред възпитаници от Хуманитарната гимназия в града известната просвета на страната с доста музика, танци, фешън препоръки, както и къс урок по корейски език. Изкушените от екзотичната страна съумяха да схванат повече и за обичайна кухня на Корея и разликите й с другите азиатски страни.

Варна

Корейската попкултура от дълго време е превзела сърцата на младежите по целия свят, българските не вършат изключение. На този феномен беше посвете мини фестивълт, проведен от младежката фондация " Аморфа ". Най-голям интерес провокираха актуалните танци, въодушевени от известната музика на Корея, по този начин нареченият К-Поп.
Андреа Божилова, танцово студио The center: Много се веселя, че имаме опция да участваме на такива събития, на които вършим нещо доста друго, тъй като K-pop е нещо, което от скоро вършим в нашата зала. Лилия Кунева: Аз през днешния ден се срещнах с културата на Корея, само че съм доста впечатлена какво са постигнали танцьорите изключително – the 7th sense, The Centre. Много е занимателно да чуя от някой по какъв начин произнася някоя доста комплицирана дума – на корейски, която аз не мога да кажа.
Огромен интерес провокира кухнята, показана от единствения корейски ресторант във Варна. Собственичката му сподели по какъв начин се прави обичаен кимбап и описа за главните разлики сред него и японското суши - леден, а не топъл ориз и плънка с обичаното на корейците Ким-чи, наподобяващо родното кисело зеле. Но не това е най-важното в корейската просвета съгласно Надежда Цанева.
Надежда Цанева: Начинът им на живот, те имат огромни обичаи. Уважават доста възрастните, както и ние, само че е доста изразено. Много се веселя, че от ден на ден младежи се палят по корейската просвета, език, танци, всичко.
След занимателния " Корейски следобяд " доста възпитаници от гимназията обявиха, че на драго сърце ще научат повече за страната, а и за други разнообразни култури, тъй като опознавайки другите, в последна сметка разбираме по-добре и себе си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР