Минералната вода има най-силно въздействие върху живия организъм, когато се

...
Минералната вода има най-силно въздействие върху живия организъм, когато се
Коментари Харесай

Задържайте минералната вода под езика за няколко секунди!

Минералната вода има най-силно влияние върху живия организъм, когато се пие заран, на гладно. Най-полезна за организма е, в случай че се поема напряко от извора.

Подходящо е минералната вода да се пие към 30 минути преди хранене. Идеалната й температура сега на усвояване е 38°C, тъй като се резорбира най-добре от организма. Пийте постепенно, на дребни глътки, като я задържате в устата, по опция под езика, за няколко секунди. Там лигавицата е богато кръвоснабдена и е построена от тъкан, която има свойството „ противоположна реабсорбция ”. Така усвояването на водата става по-добре и минералните субстанции се всмукват и попадат непосредствено в тъканното кръвно русло. Това се отнася изключително за води с по-ниска от упоменатата температура.

Количеството и типът на водата, която човек би трябвало да пие, са строго самостоятелни. Те зависят от общото положение на организма, минерализацията на водата, физическото и психическото положение и натоварването на организма.

Средното на ден количество е към 1,5 л. То може да варира сред 600 мл и 2,5 л според от потребностите, като при спортисти може да доближи до над 5 л дневно. Добре е да я разпределите на няколко приема по 250 мл отмерено през целия ден.

Съществуват и по този начин наречените „ водни удари ”, когато човек може да изпие едновременно до 1–1,5 л, само че те не са целесъобразни и натоварват организма.

Както е известно, слабоминерализираната вода, каквато е 70% от водата в България, няма нездравословно влияние върху естествения човешки организъм и може да се пие дълго време, без потребност да се сменя или редува с друга.

Редовното и умерено приемане на естествено алкална минерална вода е най-хубавият естествен метод да се контролира pH на кръвта при рискови физически старания, при които се отделят огромно количество лактат и други нездравословни метаболитни субстанции.

От значително значение е, когато пием минерална вода, да мислим добродетелно и позитивно. 

Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР