Миналото лято Украйна смая руските войски с прецизни удари от

...
Миналото лято Украйна смая руските войски с прецизни удари от
Коментари Харесай

The Wall Street Journal: Новите американски бомби дават надежди на Украйна за успех на южния фронт

Миналото лято Украйна смая съветските войски с прецизни удари от мобилни ракетни установки Himars, доставени от Съединени американски щати. Сега още по-мощна ракетна система има капацитета да възвърне силата на войските на Киев, написа The Wall Street Journal в материал, показан без редакторска интервенция във.

Очаква се в петък американски публични лица да разгласят предаването на Украйна нови бомби с дребен диаметър за изстрелване от земята, точно насочвани, 250-фунтови експлозиви, които са прикрепени към ракети и могат да бъдат изстреляни от Himars или друга ракета-носител. Въоръжението, което в никакъв случай не е разполагано на бойното поле и е единствено при започване на производството, има обхват от почти 150 километра, или към два пъти повече от обсега на сегашните снаряди за Himars.

Не е ясно по кое време Украйна ще получи GLSDB или какъв брой ще получи, само че когато дойдат, те биха могли да окажат доста въздействие върху борбите, споделят анализатори.

" Това удвоява до каква степен можете да отбраните личните си хора и да изложите другата страна на заплаха “, споделя Дан Васербли, боен специалист в групата за разбор на защитата Janes във Вашингтон.

В края на лятото Himars нанесоха големи вреди на съветските сили, защото тяхната сателитно насочвана точност разреши на Киев да удря складовете за муниции на Москва, командните центрове и казармите покрай фронтовите линии. В последна сметка съветските военни реагираха, като изместиха тези интервенции отвън техния обсег. GLSDB ще върнат огромна част от интервенциите на Русия в Украйна назад в обсега на ударите на Киев.

Едно място, където Украйна евентуално ще употребява новите бомби, е югът, където съветските сили неотдавна проведоха офанзиви. Докато бруталните боеве бушуват към град Бахмут в региона на Източен Донбас, югът може да е по-стратегически и за двете страни, тъй като там Русия управлява линия земя от личната си граница на източния завършек на Украйна, разпростряла се до полуостров Крим, който Москва анексира от Украйна през 2014 година

Украйна желае да прекъсне този сухопътен мост и да отреже съветските сили в Крим. Един необятно обсъждан вид за украинска атака би бил напън на юг през следената от Русия лента, от Запорожие, ситуирано към средата на сухопътния мост, до Азовско море.

" Запорожие е един от най-важните фронтове “, посочва  полковник Евгений Йерин, началник на взаимния пресцентър на украинските сили в района. " Това е ключът към сухопътния мост към Крим и към целия юг. “

Той отхвърли да разяснява непосредствено дали Украйна възнамерява атака в района: " Ще забележим какви са опциите. Ние проучваме настоящата обстановка. "

Русия нанася удари по украинските градове леко на север, изключително Орехов и Угледар. Отблъскването на силите на Киев в тези региони би усложнило всяка бъдеща атака.

" Не мисля, че руснаците възнамеряват атака “ от региона на Запорожие, предвижда Джефри Едмъндс, експерт по национална сигурност и Русия и старши анализатор в Центъра за нова американска сигурност, мозъчен концерн във Вашингтон. " Мисля, че се тормозят от украинска атака. “

Дмитрий Горенбург, специалист по въпросите на сигурността в някогашния Съветски съюз в организацията за отбранителни проучвания CNA в Арлингтън, Вирджиния, разказа тактиката на Русия към Угледар като " разузнаване с пердах – изследване и тестване “.

GLSDB могат да бъдат мощен инструмент за възпрепятстване на офанзивите на Москва, защото украинските сили могат да нападат съвсем всяко съветско оборудване в сухопътния мост от безвредно разстояние.

Един боец за специфични интервенции от украинското военно разузнаване, който неотдавна се е сражавал в Бахмут, сподели, че бомбите с по-голям обхват могат да оказват помощ за противопоставяне на преимуществото на Русия в човешката мощ.

" Това ще значи, че не могат да натрупат толкоз доста хора покрай фронтовата линия “, означи той. " Можем да ги изложим на заплаха в доста по-голяма област. “

По думите му украинските войски могат да се оправят с съветски офанзиви в бройка, сравнима с техните лични, само че силите на Москва са по-големи на брой и техните офанзиви идват от голям брой дребни отряди.

" Когато има толкоз доста от тях в тези дребни групи, това е невероятно “, съобщи той.

Ако Украйна успее още веднъж да удари съветските сили надалеч зад фронтовите линии, това може да подкопае способността на Москва да въоръжава, поддържа и настанява тези войски.

" Ако сте в обсега на вражеската артилерия, вие сте в неприятна позиция “, споделя Васърбли от Janes.

Преди две седмици руснаците бомбардираха Орехов и други градове по фронтовата линия с артилерия в продължение на четири дни, по-силно, в сравнение с за 10 месеца, съгласно поданици и военни чиновници в региона.

" Наричаме го разузнаване с пердах. Търсиха слаби места в нашата защита “, съобщи командирът на 1-ва украинска рота от 113-и. " Откриха няколко слепи петна. “

Обстрелът кара украинските бойци да се скрият в окопите си, преди съветските сили да стартират наземно нахлуване.

На 20 януари съветските войски навлязоха пешком и с въоръжени транспортни средства, идвайки на талази от по-малки групи, в сравнение с са употребявали за офанзиви в предишното и атакуващи от доста страни. Те заеха няколко украински позиции.

" Прекарахме шест часа, изритвайки ги оттова “, споделя " Италианеца “. " Трябваше да използваме всичките си запаси – да докараме 120мм минохвъргачки, дронове, доста неща. Можеше да загубим тези позиции. Слава Богу, че ги върнахме с минимални загуби. "

" В последна сметка нито една от страните не помръдна, само че това беше огромен опит. “

" Италианецът “ споделя, че по фронта при Орехов руснаците имат числено предимство.

" Руснаците имат задоволително запаси, с цел да създадат същата атака, която направиха в Донбас “, визирайки региона към Бахмут, където Москва е изразходвала големи количества артилерия и безчет войски за дребна стратегическа облага.

" Невъзможно е да ги преброим “, споделя той. " Много са. Повече са от нас "

Докато Украйна събере сили да отвърне на удара, съветските сили укрепват защитата и работят за понижаване на ресурсите на Киев, споделят анализатори.

" Русия доста ясно демонстрира, че няма да си тръгне. Те се надяват да надживеят Запада “, споделя Сет Джоунс, шеф на Програмата за интернационална сигурност в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон. " Русия споделя, че Украйна няма да завоюва тази война “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР