Миналият петък Ла Лига обяви, че настоява клубовете да започнат

...
Миналият петък Ла Лига обяви, че настоява клубовете да започнат
Коментари Харесай

В крайна сметка и Реал Мадрид започна преговори за намаляването на заплатите

Миналият петък Ла Лига разгласи, че упорства клубовете да стартират да понижават заплатите си, с цел да се изправят против рецесията породена от пандемията на ковид.

Отначало Реал Мадрид не имал в сюжета си да предприеме тази мярка, разчитайки на стабилността на своите сметки. Но след срещата на Ла Лига с клубовете клубът стартира да допуска, че новият сюжет може да го тласне да вземе това решение и съгласно Cadena SER към този момент договаря за понижаване на заплатите със своите играчи.

Информацията показва, че са сложени два разновидността. Първият е 12% понижение на заплатите при положение, че шампионатът се възобнови след рецесията, а вторият е 20% понижение, в случай че сезонът бъде преустановен предварително. Според SER, баскетболният тим на Реал Мадрид към този момент е дал зелена светлина на предлагането на клуба, а в този момент се чака отговор и от футболния.

Преди това Тони Крос съобщи обществено, че не поддържа сходен сюжет.

Финансовият буфер на клуба, което има е 156 милиона евро в хазната и чиста облага, насъбрана през последното десетилетие в размер на 350 милиона евро. Тази сума лимитира първите удари, само че има терзание, тъй като сега няма изясненост по кое време сезонът ще бъде възобновен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР