Миналият месец земната повърхност е била по-топла, отколкото през който

...
Миналият месец земната повърхност е била по-топла, отколкото през който
Коментари Харесай

Най-топлият септември в историята досега дава знак за плашещи промени на Земята

Миналият месец земната повърхнина е била по-топла, в сравнение с през който и да било септември, заяви Програмата за наблюдаване на на Европейския съюз, представена от БГНЕС.
Тази година се следи рекордна топлота в границите на три месеца - януари, май и септември, оповестиха от
 Давос 2020: Кои са пътищата за възобновяване на Земята? Давос 2020: Кои са пътищата за възобновяване на Земята?
Задържане на въглеродните съединения в горите, тревните площи и влажните зони в света могат да обезпечат до една трета от намаляването н...
" Понастоящем има дребна разлика сред 2020 и 2016 година ", сподели висшият академик на „ Коперник “ Фрежа Вамбург пред Агенция Франс Прес.
За 12-месечен интервал до септември планетата е била с близо 1,3 градуса по Целзий над прединдустриалните равнища. Това е обезпокоително покрай прага от 1,5°С за съществени въздействия, в детайли разказан в главния отчет за 2018 година от консултативния панел на Организация на обединените нации по. Парижкото съглашение подреди на страните да лимитират световното стопляне на " доста под " 2 градуса и до 1,5, в случай че е допустимо. Досега Земята се е затоплила приблизително с един градус, задоволително, с цел да се усили интензивността на смъртоносните горещи талази, сушите и тропическите стихии, които са по-разрушителни от надигащите се морета.
Изменението на климата, провокирано от излъчванията на парникови газове от изгарянето на изкопаеми горива, нараства през последните десетилетия.
Деветнадесет от последните 20 години са най-топлите от началото на изчисляването на показанията в края на 19 век.
От края на 70-те години, съгласно данните на Европейски Съюз, световният термометър се е покачвал с 0,2 градуса на всяко десетилетие.
 Давос 2020: Земята няма време за двуличие, уважаеми международни водачи Давос 2020: Земята няма време за двуличие, уважаеми международни водачи
Започна Световният стопански конгрес в Давос (21-24 януари). Около 3000 ще бъдат участниците в едно от най-големите годишни икономиче...
Температурите през септември са били „ извънредно високи “ над Северен Сибир, който - дружно с по-голямата част от Полярния кръг - от месеци е очевидец на необичайно топло време.
Септември беше нечовечен и в, като нови високи температури бяха регистрирани в Турция, Израел и Йордания.
Части от Северна Африка и Тибет също бяха горещи, като оптималните дневни стойности доближиха 49°C в окръг Лос Анджелис при започване на месеца. В Калифорния пет от шестте най-големи пожара в историята на щата горяха в края на месеца.
„ Септември беше по-топъл с 0,05°С от септември 2019 година, предходния най-топъл септември “, се споделя в отчета на „ Коперник “.
Глобалният топлинен връх от предишния месец беше още по-забележителен заради районния охлаждащ резултат от естественото метеорологично събитие " Ла Ниня " над тропическия Тихи океан.
 Изминалото десетилетие е най-горещото в историята на Земята (ВИДЕО) Изминалото десетилетие е най-горещото в историята на Земята (ВИДЕО)
Изминалото десетилетие съвсем несъмнено е най-горещото откогато се вършат измервания, предизвестиха специалисти от Световната метеорологична о...
Междувременно се сви до втората си най-ниска степен през предишния месец, като доближи под 4 милиона квадратни километра единствено за повторно от началото на сателитните записи през 1978 година, съгласно C3S. Арктическата ледена шапка плава върху океанска вода към Северния полюс и по този метод не способства директно за повишението на морското ниво, когато се стопи. Но това форсира световното стопляне. Прясно падналият сняг отразява 80 % от излъчващата мощ на Слънцето назад в космоса. Но когато тази сходна на огледало повърхнина се размени с наситено синя вода, вместо това се всмуква почти същия % от силата за стопляне на Земята.
Промените в климата са нарушили също районните метеорологични модели, вследствие на което повече слънчеви лъчи са паднали върху ледената завивка на Гренландия, която се топи и излива маса в океана по-бързо, в сравнение с когато и да е през последните 12 000 години, съгласно изследване предходната седмица.
През 2019 година ледената обвивка, която съдържа задоволително замръзнала вода, с цел да повдигне световните океани на 7 метра, изхвърля повече от половин трилион тона вода всеки ден, или шест олимпийски басейна всяка секунда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР