Миналия септември фотографът Димитри Стефанов заминава в сурова Исландия заедно

...
Миналия септември фотографът Димитри Стефанов заминава в сурова Исландия заедно
Коментари Харесай

Внушителни пейзажи от Исландия на фотографа Димитри Стефанов

Миналия септември фотографът Димитри Стефанов отпътува в сурова Исландия дружно с младоженците Венета и Веселин за една по-различна фотосесия. Освен че съумява да улови деликатността на връзките сред двамата влюбени, Димитри съумява да вплете интимни моменти на двойката на фона на променливата атмосфера в Исландия. И всичко това - да облече в изложбата " ВИК ".

" ВИК " –това е моят зов. " Вик " на исландски е пристанище. Това може би е моето пристанище като актьор. Вик е доста особено пътешестване, прочувствено, обвързвано с атмосфера, обвързвано с любовта сред двама индивида – Венета и Веселин. " Вик " е доста персонален взор на един документален фотограф, какъвто съм аз, който взема решение да даде стъпка обратно да диша, да вдигне една чудовищна камера и да снима нещата, които го смазват. Вали дъжд, след 3 минути пеква слънце, след още 6 минути става -2 градуса, по-късно се покачват температурите на +4. Това е атмосфера, друга галактика. Неописуемо е. Трябва да го видиш, да го усетиш и в случай че можеш да го фотографираш, значи всичко е както би трябвало да бъде. ", споделя Димитри.

Той се занимава с снимка повече от десетилетие. 13 години живее в Мадрид, където приключва снимка, само че преди 4 години непринудено взема решение да се върне в България.

" Къде се усещам по-оценен? Не мисля, че би трябвало да се усещаме по-оценени или по-разбрани. Според мен би трябвало да се усещаме въодушевени на местата, на които сме и откъдето сме. Аз се усещам добре там, където върша фотографии. ", изяснява Димитри.

Като максимален триумф в работата си счита това, че е определен за майсторския клас " Joop Swart ", проведен от " World Press Photo " през 2011 година Целта му е всяка година да събира 12-те най-хубави млади гении и характерности във фотожурналистиката по света. Всички те са спечелили. А за Димитри това е като да спечелиш " Оскар " в киното.

Освен с снимка Димитри Стефанов се занимава и с постановка. Той е създател на видеоклипа на Виктория Георгиева към песента I wanna know и нейната визитка за състезанието " Евровизия ".

" Вики е огромен сладур и в действителност се надявам да прави нещата от душа и да ги прави такива, каквито има вяра, че би трябвало да бъдат, а не такива, каквито хората желаят да бъдат. Това върша и аз във фотографията. Не върша неща, с цел да разбирам хората, а противоположното, с цел да съумея да докосна хората те да схванат мене. "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР