Миналия петък Google шокира технологичния свят с анонса, че ще

...
Миналия петък Google шокира технологичния свят с анонса, че ще
Коментари Харесай

Google купи Fitbit - какво ще се промени?

Миналия петък Гугъл шокира софтуерния свят с анонса, че ще придобие Fitbit - добре позната с умните си гривни и часовници, ориентирани най-вече към спортните запалянковци. Все още не е напълно ясно какво ще се случи след договорката, само че можем да създадем няколко много солидни догатки - какво ще изчезне от функционалностите на Fitbit устройствата и какво ще бъде усъвършенствано.
.Функционалности, които ще изчезнат от Fitbit
 Гугъл купи Fitbit - какво ще се промени? Amazon Alexa на Versa 2
Когато Fitbit показаха втората версия на известната и сполучлива гривна/часовник Versa, имаше много сериозна изненада - вградена поддръжка на Alexa. Versa 2 се трансформира в едно от дребното устройства отвън тези на Amazon, които включваха този интелигентен помощник. За страдание, Versa 2 е първото и последното устройство на Fitbit, което ще включва Alexa. Бъдете сигурни, че Гугъл ще отстрани този конкурентен изкуствен интелект и ще постави своя Гугъл Assistant на негово място..
Fitbit Premium
Друга оригиналност от 2019-а година беше стартирането на новия абонаментен проект Fitbit Premium. Той предлага на потребителите специфични фитнес режими, мотивационни стратегии, по-задълбочена статистика и други потребни функционалности. С оглед на отношението на Гугъл към сходни услуги от трети страни, най-вероятно този заплатен абонамент няма да изкара дълго. В най-хубавия случай, ще забележим потребните функционалности като безвъзмездна алтернатива за бъдещите Fitbit-Google устройства.
.Fitbit Pay
Не сме сигурни какъв брой тъкмо консуматори употребяват Fitbit Pay на своите Ionic и Versa часовници, само че сигурно потребителите на Гугъл Pay са много повече. Няма причина тези две конкурентни системи за заплащане да съществуват, изключително по-късно придобиване. Всичко опира до брандиране, тъй като функционалността на сходни услуги е една и съща и разчита на разплащане посредством NFC връзка, тъй че - ще можете да плащате даже повече неща на повече места, а услугата няма да се споделя Fitbit Pay, а Гугъл Pay. Толкова.

 Гугъл купи Fitbit - какво ще се промени? Fitbit Flyer
Преди две години, когато Fitbit показа часовника Ionic, към неговия дебют се причислиха и Bluetooth слушалките Flyer. Те не впечатляваха с нищо изключително през 2017-а година, а в ерата на AirPods, Surface Buds, PowerBears и други сходни варианти, Flyer са още по-малко съответстващи през 2019-а година. Освен това, Гугъл пуска на пазара свои лични Pixel Buds второ потомство с цялостна поддръжка на Гугъл Assistant и солиден Bluetooth обсег. Можете умерено да кажете довиждане на Fitbit Flyer.
.Какво ще стане по-добро.Fitbit приложението
Dashboard панелът на Fitbit от известно време е много по-удобен и елементарен за потребление от еквивалентните Гугъл Fit и Apple Health приложения, както и други съперници. Приложението на Fitbit е толкоз положително, че то в действителност е една от главните аргументи Гугъл да желае да купи Fitbit. Това приложение най-вероятно ще стане главният дирек на Гугъл и насочна точка за развиване. Очаквайте всички функционалности да се запазят, като от Гугъл Fit ще бъдат добавени още, а цялото приложение занапред ще се развива. Още не е ясно под какво име.

 Гугъл купи Fitbit - какво ще се промени? Запис и разбор на съня
Ако Fitbit App беше една от главните аргументи за придобиването, то логаритмите за следене и интерпретация на качеството на съня са най-основната причина за тази договорка. Fitbit устройствата са пословични с тази функционалност - те оферират детайлна статистика за другите етапи на съня, времетраенето, проучват качеството на съня и всичко това се случва задоволително елементарно за потребителите и с най-малък компромис с
живота на батерията. Надяваме се Гугъл да интегрира тези логаритми в Wear OS, Assistant и Tiles.
.Fitbit OS
Операционната система на Fitbit се появи едвам преди две години с дебюта на Ionic, само че краят наподобява близо. С напъните, които Гугъл влага в налагането на Wear OS, не виждаме по какъв начин личната операционна система на Fitbit ще оцелее. Тази точка не е в раздела на неща, които ще изчезнат, тъй като истина е, че Fitbit OS в никакъв случай не е била на равнището на Watch OS и Wear OS - с прекомерно малко приложения, липса на съответна поддръжка за програмки от трети страни, лимитирана мултимедийна функционалност. За потребителите прекосяването към Wear OS ще бъде осезаема стъпка напред - още повече това най-вероятно ще бъде разбъркване на двете операционни системи в една - интуитивна, мощна и цялостна с функционалности. Какво по-хубаво?

 Гугъл купи Fitbit - какво ще се промени? Известията
Ако има едно нещо, което даже върлите почитатели на Fitbit биха трансформирали, това е методът, по който устройството им ръководи известията. За благополучие, това ще се промени, откакто Гугъл поема кормилото. Известията ще станат много по-адекватни и ще се интегрират с Assistant, което ще ги води на напълно друго равнище.

Засега е това! Ако сме познали и това са единствените промени, които ще се случат откакто Гугъл купи Fitbit, ще сме същински удовлетворени.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР