Миналия месец американските гранични служби са задържали 210 000 мигранти,

...
Миналия месец американските гранични служби са задържали 210 000 мигранти,
Коментари Харесай

САЩ задържали 210 000 мигранти на границата с Мексико миналия месец

Миналия месец американските гранични служби са задържали 210 000 мигранти, които са се пробвали да преминат през границата с Мексико, съобщи Ройтерс. Това е най-големият брой мигранти, арестувани в границите на един месец за последните две десетилетия и е сигнал за провокациите, пред които ще се изправи американският президент Джо Байдън през идващите месеци, отбелязва организацията.

Задържаните предишния месец мигранти са с 24 % повече по отношение на март предходната година, когато те са били 169 000. Тогава стартира усилването на мигрантския напор и хиляди деца без компаньон останаха блокирани в продължение на дни в препълнени станции на граничните патрули, до момента в който чакат настаняването си в претрупани държавни приюти.

Демократът Байдън, който встъпи в служба през януари предходната година, даде обещание да преразгледа доста от твърдолинейните политики против миграцията на своя предходник от Републиканската партия Доналд Тръмп. Байдън обаче трябваше да се бори както на оперативно, по този начин и на политическо равнище с огромния брой опити за прекосяване на границата.

Републиканците, които се надяват да завоюват болшинство на междинните избори за Конгрес на 8 ноември споделят, че Байдън подтикнал незаконната миграция като е загърбил политики от времето на Тръмп.

Представители на държавното управление на Байдън предизвестиха, че миграцията може да се усили, откакто здравните управляващи споделиха, че на 23 май ще анулират използването на рестриктивните мерки по границата с Мексико, които бяха въведени за попречване на разпространяването на ковид. Разпоредба 42, която постановяваше тези ограничавания, позволяваше търсещите леговище и други мигранти бързо да бъдат експулсирани в Мексико, с цел да се предотврати разпространяването на болестта.

Повече от половината мигранти на американско-мексиканската граница са били от страните, от които всекидневно идват: Мексико, Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор. Все повече мигранти обаче идват от по-далечни места, в това число и от Украйна и Русия.

Американските управляващи се приготвят за мигрантска вълна, която през идващите седмици може да доближи до 18 000 души дневно, само че имат подготвеност и за по-малък мигрантски поток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР