Миналата седмица се състоя официалната премиера за България на най-новите ...

Миналата седмица се състоя официалната премиера за България на най-новите

С Huawei nova 10 Pro ще постигнете звездни селфита - Технологии

Миналата седмица се състоя формалната премиера за България на най-новите смарт телефони на Huawei в серията nova 10. Сред, който предлага някои неповторими черти и несъмнено има с какво да ви впечатли. Сред отличителните му страни са изисканият дизайн, неповторимата селфи камера и бързото зареждане. На фона на това отчитаме и много положителното развиване на магазина за приложения AppGallery, който включва всичко належащо за всекидневието.

Няма по какъв начин да пропуснем и изкушаващото предложение при предварителна поръчка за новото устройство. Ако го, ще получите в комплект с него и висококачествените безжични слушалки с технология за интензивно шумопотискане -.
Ефектен дизайн, отличен екран и ултра бързо зареждане


Без изненади, не престава традицията за въвеждането на доста прелестен и изтънчен дизайн в серията nova. В случая е заложено на визията Star Orbit Craft, като секцията на главната камера е елипсовидна със златисти акценти, които се вписват идеално. В случая разполагаме с разновидността в сребрист цвят, който е с матирано покритие и доста прелестен на досег, като има и алтернатива в черен цвят.

Смартфонът е с премиум направа, което прави прелестно усещане. Освен това той пасва доста добре в ръката, а и не е изключително тежък. Телефонът е с двустранно извити екран и тил, а дебелината му е едвам 7.88 мм, което го прави много грациозен. Заедно с модела идват транспарантен силиконов кейс, както и зарядно с мощ 100W.Huawei залага на 6.78-инчов OLED екран с висока периодичност на освежаване до 120Hz, както и 300Hz отчитане при допиране. Това значи, че картината е плавна и без раздробяване, а командите се регистрират незабавно. За високото качество има още поддръжка на цветовата гама P3 и технологията HDR10. Всичко това значи, че ще се насладите на богати цветове, а и висока бляскавост. Така гледането на филми и сериали, а и геймингът стават доста по-приятни. Под панела има и вграден скенер на отпечатъци, с който да отключвате устройството си.

Nova 10 Pro употребява чипсет Snapdragon 778G 4G с 8GB RAM и 256GB памет. Благодарение на тази композиция ще можете да разчитате на плавна работа в интерфейса, както и съвсем всички приложения и игри. Както и сами можете да се убедите, паметта за файлове е повече от съответна в днешно време и ще можете да съхранявате огромно количество фотоси и клипове. Налична е и технология Wi-Fi 6 за бърза мрежова съгласуваност, както и Bluetooth, а и NFC за безконтактни заплащания.nova 10 Pro идва с 4500 mAh батерия, само че впечатляващото тук е съществуването на извънредно бързото зареждане с включения в комплекта адаптер. Поддържа се зареждане при мощ до 100W и то с алтернатива за тази мощ от самото начало на зареждане. Във въпросния HUAWEI SuperCharge Turbo режим е допустимо изцяло зареждане на батерията за 20 минути или от 20% до 80% за 10 минути, което е впечатляващо. Така даже да се приберете единствено за малко до у дома след работа ще имате заряд за цялата вечер/нощ, а и за огромна част от идващия ден.
Бъдете селфи звезда с неповторимата предна камера


На процедура най-интересната линия в новия модел е селфи камерата, която е неповторима. Какво обаче я отличава от останалите оферти на пазара? Това е съществуването на 60MP датчик с ултраширокоъгълен обектив и 8MP датчик за непосредствен проект. Освен това има и спомагателни софтуерни функционалности за реализиране на още по-добри резултати.

С основния датчик можете да заснемете обширни подиуми с високо качество и подробност. Така груповите селфита ще са още по-лесни. Към това обаче прибавяме и втория датчик, който реализира 2-кратно оптично приближение и в допълнение цифрово. Така можете да акцентирате върху някой подробност от лицето си, запазвайки високото качество. Можете и да покажете от близко предмети, които желаете да покажете на почитателите си.При фотоси можете да разчитате на резултати за хубост, които са много известни. Освен това има добавени филтри за още по-ефектни фрагменти в разнородни условия, в това число черно-бяло. Много приятни резултати се получават в портретния режим с разнообразни резултати, като се размазва задния декор за чудесно боке, което се приближава до това на SLR апаратите. В резултатите на портретния режим има и алтернатива за осветление на сцена, с което всичко към вас остава в черно. Камерата има и ултра бърз автофокус, с който фотосите са извънредно бързи и точни. Автофокус е разполагаем и към втория датчик, което е положително допълнение.

Ако пък предпочитате да снимате селфи клипове то можете да разчитате на висока резолюция до 4K, постигайки отлична подробност. Отлична добавка е режимът Влог, с който употребявате селфи и главните камери по едно и също време (включително обособените сензори), за реализиране на видеа подготвени за обществените мрежи и почитателите ви. Тук също можете да акцентирате на обект на челен проект. При видео също можете да разчитате на приближение, а по този начин феновете могат да видят подробно да вземем за пример обеците ви, или пък различен акцент.Основната камера обаче не остава на заден проект, като тя е тройна и включва 50MP RYYB датчик с AIS система за стабилизация, 8MP с ултраширокоъгълна оптика (също за макро снимки) и 2MP за портретни резултати. Снимките с основния датчик са доста качествени при оптимална светлина, а при по-оскъдна осветеност се разчита на обичайно мощния за компанията нощен режим.

Имате и опция да активирате системата с неестествен разсъдък, която разпознава разнообразни подиуми и ползва най-хубавите настройки за снимане. Тук се разпознават домашни любимци, зеленина, море, изгрев/залез и доста други. Налични са благоприятни условия за детайлни доближени фотоси с режим супер макро, с цел да заснемете от близко някое насекомо, както и професионален режим с алтернатива за контролиране доста от свойствата при снимане, в това число и снимане в RAW формат за следваща обработка.

Снимането на видео и тук е до 4K, като при по-ниска резолюция можете да употребявате доста ефикасната система за стабилизация. С нея се отстраняват нежеланите разклащания на картината. Има и опция за активиране на фокус с следене на обекти, което е потребно при снимане на преносими цели.
AppGallery дава достъп до всички нужни приложения и игри


Новите смарт телефони на Huawei разчитат на магазина за приложения AppGallery, в който ще откриете всичко належащо за всекидневието си. Тук непосредствено можете да инсталирате стратегии и игри и от други магазини, без обаче да излизате от AppGallery, което несъмнено е огромно улеснение. Обновленията също стават през него, а това е доста облекчение.

В AppGallery ще имате разполагаем всички приложения за обществените мрежи, в това число Фейсбук, Twitter, Instagram и TikTok, както и чат платформи като Messenger, Viber, WhatsApp и Snapchat. Така постоянно ще сте по отношение на приятелите и роднините си.

На разположение са и огромен набор от местни приложения. Сред тях са всички решения за мобилно банкиране в страната, а и известни интернационалните, с цел да можете да следите финансовите си данни и да правите нужните действия свързани с тях. Тези приложения включват Bulbank Mobile, DSK Smart, DSK Business, UBB Mobile, m-Postbank, m-Token Postbank, MyFibank, KBC Mobile Bulgaria, CCBank Mobile App, ePay.bg, Cardbox, iCard, phyre, A1 Wallet, Pay by VIVACOM и Revolut.Всеки от нас е клиент и на някой от локалните телекоми, които пък оферират разширени функционалности и услуги през мобилните си приложения. В AppGallery можете да откриете Моят А1, Yettel BG, My VIVACOM. С това обаче не се изчерпват приложенията от България, като можете да свалите още АБВ Поща, Sinoptik.bg, с цел да следите времето, vbox7 за най-актуалните клипове, Sportal.bg за спортни вести, Play Diema Xtra за в допълнение противоречиво наличие, Bulsatcom, TaxiMe, Taxistars, Grabo.bg и други Налични са и приложенията за огромни търговски вериги, с които получавате достъп до отстъпки и настояща информация, като Lidl Plus и Kaufland.

През AppGallery можете също по този начин да изтеглите и приложенията за стрийминг Netflix, HBO Max и Disney+, както и мобилните телевизионни платформи EON TV на Vivacom и А1 Xplore TV GO. Освен това обаче в AppGallery има и разнообразни бонуси и награди в някои приложения и игри, а с изключение на това са приложени и ефикасни решения за отбрана на персоналните данни на потребителите. Като цяло платформата на Huawei мина през забележителна промяна, с цел да може към днешна дата да предложи достъп до съвсем всички приложения, несъмнено без тези, които разчитат на GMS, само че те могат да бъдат употребявани през приложението Gspace.
Изкушаващ
бонус при предварителна покупка


Официалната премиера на новото попълнение у нас беше на 20 септември, а до 2 октомври телефонът е в развой на предварителна поръчка. Ако извършите предварителна поръчка ще го получите в комплект със слушалките Huawei FreeBuds Pro 2, а цената е 1249 лв. в брой или със съответния абонаментен проект на мобилните оператори от А1, Yettel, Vivacom, Технополис, Зора и партньорската мрежа на дистрибутора Поликомп.КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg