Миналата седмица с министър Ангелкова направихме съвместна проверка по Черноморието.

...
Миналата седмица с министър Ангелкова направихме съвместна проверка по Черноморието.
Коментари Харесай

Нено Димов увери, че качеството на въздуха в София се подобрява

Миналата седмица с министър Ангелкова направихме взаимна инспекция по Черноморието. Като цяло пречиствателните станции са подготвени да поемат сезона. Видимо това ще се усети от самите туристи, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов. С построяването на плановете за пречиствателните станции в Китен, Приоморско, " Св. св. Константин и Елена " и " Златни пясъци " ще бъде приключен цикълът на създаване на пречиствателни станции в огромните курорти, уточни той. За да бъде сезонът по-успешен, издадох заповед от 1 юни до 31 август да има инспекции от Басейнова дирекция за възможни замърсявания.

С министър Ангелкова взехме решение, че ще създадем взаимни групи, с цел да бъде контролът деен и да предотвратим възникването на проблеми, съобщи екоминистърът.

Той разгласи, че в идващите 10 дни ще бъде направена работна група, в която ще бъдат поканени представители на сдружението на общините и ще бъдат разисквани ограничения против замърсяването на въздуха. Трябва да има доста засилен механически надзор с доста крути наказания, който да стопира тези коли, които не дават отговор на екологичните условия, акцентира Димов.

Все отново въздухът в София е по-чист, в сравнение с когато работеше " Кремиковци ". Тенденцията е към възстановяване, а не към утежняване. Има обаче още какво да се направи и би трябвало да го създадем, сподели министърът на околната среда и водите.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР